Der er ingen grund til at køre til havet for at få en svalende dukkert i sommervarmen

NØRRESUNDBY: Når sommersolen brænder fra en skyfri himmel, er der ikke noget skønnere end en dukkert. Og i Nørresundby kan du nyde både sand og vand uden at bevæge dig ud af byen. Den otte hektar store Lindholm Strandpark rummer nemlig både grønne arealer og en rigtig strand med en helt ny badebro, der går ud i Limfjorden. Og vandstanden er lav, så du kan roligt tage børnene med på udflugten.

Legeplads til børnene

- Lindholm Strandpark er som skabt til sommeraktiviteter for hele familien – det er rigtig sjovt at stryge rejer på det helt lave vand i badelagunen og samtidig fange strandkrabber, krebsdyr og mange forskellige små fisk. Medbring rejestrygenet, som kan købes i flere velassorterede fiskegrejsbutikker, og også en hvid opvaskebalje, så fangsten kan studeres på nærmeste hold, opfordrer Aalborg Kommunes naturvejleder Esben Buch og fortæller, at de store fjord- og hesterejer kan sorteres fra og koges i en lille gryde på en medbragt gastrangia.

- Rejerne koges ganske få minutter i saltet ferskvand, afkøles i koldt vand og pilles og spises direkte fra gryden på stranden. Så sommerligt, så sjovt, og så smager hjemmefangede rejer bare helt fantastisk godt, siger han.

Gider børnene ikke fange strandkrabber eller rejer, kan de lege på legepladsen, der er bygget op omkring en skulptur af en venlig søslange. Slangens krop er en forhindringsbane, og hovedet er støbt i beton af den lokale kunstner Jens Munk.

Susanne Justsen
Børn på krabbejagt med forældre eller bedsteforældre er langtfra at være et sjældent syn i Lindholm Strandpark. Arkivfoto: Grete Dahl

Træning på stranden

Du kan også udnytte udflugten til at få brændt kalorier af, for Lindholm Strandpark har et stort udvalg af træningsredskaber såsom en barre, ringe, en armvippe og en hinketrappe. Hvis du er afsted med familien eller vennerne, og I er mange nok til at danne et par hold, kan I spille beachvolley på en sandbane med net.

- Og har du mod på mere, kan du pumpe cyklen og følge cykelstien over broen ved Lindholm Å, der fører dig cirka tre kilometer rundt i den nærliggende Lindholm Fjordpark. I Lindholm Fjordpark ses ofte ”musende” tårnfalke, ligesom der her findes en stor bestand af råvildt, som du kan opleve specielt morgen og aften, når de fouragerer ved læhegn og på de små klippede seniorgolfbaner, fortæller Esben Buch.

Nem adgang

Det er nemt at komme til den lille lagune med udsigt til Aalborg, uanset om du er på cykel, med bus eller i bil. Lindholm Station ligger lige ved siden af, og kommer du i bil, kan du parkere på parkeringspladsen for enden af Gadegårdsvej. Her er der også en toiletbygning, hvis trangen skulle melde sig.

Er du på cykel eller gåben, kan du med fordel tage turen over Kulturbroen, som forbinder Aalborgs Vestby med Nørresundby. En cykel- og gåsti fører direkte fra broen til parken.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...