Nordjyllands Politi er lige nu ved at montere kameraer i en ny videozone, der går fra John F. Kennedys Plads til Nytorv

AALBORG: Snart kan du ikke gå ned ad Boulevarden eller slå en streg i porten, uden der er nogen, som holder øje med dig. I fremtiden vil politiet nemlig kunne sidde ved tv-skærmen og følge med i alt, hvad der foregår i udvalgte zoner i byen.

- Der er tale om kameraer, der skal forebygge vold og andre hændelser. Vi kan også efterfølgende bruge optagelserne efterforskningsmæssigt, fortæller politiinspektør Claus Danø.

De første 11 kameraer og skilte er allerede ved at blive sat op på strækningen på og omkring Boulevarden, som i fremtiden vil være overvåget af Nordjyllands Politi. Den øgede overvågning sker som et forsøg på at hindre kriminalitet både dag og nat, fortæller han.

Camilla Gammelgaard
Her er overblikket over den nye videozonen. Foto: Henrik Poulsen

Det er regeringen, der har pålagt de forskellige politikredse at få flere tryghedsskabende kameraer op i byerne. Årsagen til, det blev netop dette område i Aalborg, er, at politiet modtager mange anmeldelser herfra. Claus Danø gør dog opmærksom på, at de ikke overvåger hele strækningen men nærmere strategiske områder derpå.

Aalborg har allerede en videozone i Jomfru Ane Gade for at mindske kriminaliteten i nattelivet. Da den blev oprettet, blev det kommunikeret tydeligt ud til borgerne. Det vil det også blive i forbindelse med den nye zone, der går langs Boulevarden til Østerågade.

- Vi har ikke meldt noget officielt ud endnu, fordi vi ikke er færdige med at montere kameraerne. Det betyder også, vi ikke kan bruge optagelserne, før alt er på plads, og det er meldt ud, siger Claus Danø.

Han forventer, at videozonen kan tages i brug i løbet af november, og det bliver nok ikke den sidste i byen.

- Der er ikke flere på tegnebrættet endnu, men man kan godt forvente, at der kommer flere videozoner i Aalborg, når der er midler til det, afslutter Claus Danø.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...