Trafikanterne må have tålmodighed, hvis de vil køre på Limfjordsbroen om natten

AALBORG: Klapperne skal først op, før de atter får lov til at gå ned igen.

Og her taler vi såmænd ikke om den klap, der altid går ned, når folk deltager i ét eller andet quiz-program og ikke kan svare på noget som helst.

Næh - det er broklapperne på Limfjordsbroen i Aalborg, der nu skal have en gang maling på undersiden som en del af det generelle vedligeholdelsesarbejde.

Og de skal således op i lodret stående position først, for at arbejdet i det hele taget kan udføres.

Malerarbejdet griber selvsagt ind i afviklingen af færdslen på den vitale og stærkt trafikerede bro, og det giver nogle indskrænkninger for trafikken, når Limfjorden skal passeres.

Nødt til at spærre broen

Broassistent Johan Nørgård Jensen, Limfjordsbroen, oplyser til aalborg:nu, at man er nødt til at spærre broen for trafikanter i visse tidsrum.

- Det drejer sig om perioden fra mandag den 2. juli til torsdag den 5. juli, og lukningen effektueres i tidsrummet fra klokken 00.15 til 05.00.

- Vi har sat et skilt med information om brolukningen op for ligesom på forhånd at advare trafikanterne om brolukningen, siger Johan Nørgaard Jensen og tilføjer, at lukningen dog er lagt på et tidspunkt af døgnet, hvor den generer så få bilister som overhovedet muligt.

Broassistenten gør opmærksom på, at man hver nat klokken 03.00 i den omtalte periode sænker broklapperne igen i 10 til 15 minutter for at give eventuelle ventende trafikanter en mulighed for at komme over fjorden.

Johan Nørgård Jensen:

- Kort fortalt skal vi have malet bagenderne på de to broklapper, og vi skal have arbejdet udført, inden garantien på malerarbejdet udløber. For ellers skal vi selv betale regningen.

- Limfjordsbroen blev nemlig helt generelt malet i fjor, men på grund af det ekstremt dårlige sommervejr, så kunne man ikke fuldende arbejdet.

Stærkt trafikeret

Broklapperne er 30 meter lange i både længde og bredde, og ifølge broassistenten skal de males i bredden.

Og arbejdet lader sig som nævnt kun udføre, når broklapperne er i lodret position, for så er der en frihøjde på ca. en halv meter fra kørebanen til bagkanten af broklappen, og det er ensbetydende med tilstrækkelig plads til, at malersvendene kan udføre deres arbejde.

Limfjordsbroen er i øvrigt bemandet 16 timer i døgnet fra klokken 05.00 til 21.00, og det gælder i perioden 1. maj til 1. oktober.

Den 640 meter lange bro er særdeles stærkt trafikeret, og døgntrafikken ligger i gennemsnit på et sted mellem 27.000 og 28.000 biler hele året rundt.

Johan Nørgård Jensen oplyser i den forbindelse, at køretøjerne i øvrigt kun registreres, hvis de kører over 40 kilometer i timen.

Limfjordsbroen blev indviet den 30. marts 1933.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...