Store kunstnere skal sætte endnu flere farver på Aalborg hen over året

AALBORG: De er store. De er farverige. Og så tiltrækker de sig stor opmærksomhed både i Danmark og i udlandet.

Store markante gavl- og vægmalerier er de senere år skudt op over alt i Aalborg og har på det nærmeste forvandlet byen til ét stort levende udendørs galleri, som mange gerne rejser langt for at opleve.

Og er du en af dem, der nyder at gå på opdagelse blandt de flere end 50 store værker i byen, kan du godt begynde at glæde dig. En stribe nye gavlmalerier er nemlig på vej.

- Det bliver virkelig vildt i år, fortæller ejer af Kirk Gallery, Lene Kirk.

Hun er med projektet Out in the Open en af initiativtagerne bag byens mange malerier og har været med til at trække en del kendte street art kunstnere til byen. Nu har hun flere på vej.

- Vi får ekstremt mange navne til byen hen over foråret og sommeren. Meget store navne, som vi har arbejdet på at lande i flere år, siger hun.

Detaljer om, hvem kunstnerne er og hvilke vægge og gavle, der bliver udsmykket, vil hun ikke røbe endnu, for det er en lang forhandlingsproces og et stort planlægningsarbejde at skabe malerierne.

- Og så længe ikke alt er helt på plads, vil vi ikke fortælle nærmere, lyder det fra Lene Kirk, der tilføjer, at et sted mellem fem og ti nye malerier skal det i hvert fald nok blive til.

- Og det bliver også primært i midtbyen.

Senest har Lene Kirk blandt andet været primus motor i at få de tyske street art superstjerner, duoen Herakut, til at forvandle den lange betonmur under vejbroen mellem Østre Allé og Jyllandsgade til byens længste vægmaleri.

Katrine Schousboe
Conor Harringtons værk i Helgolandsgade er et af de mange markante værker. Arkivfoto: Lars Pauli

Arbejdet med de mange kunstværker i byens rum bliver bemærket. Lene Kirk og galleriet er netop blevet hædret med årets ros-pris af Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur.

Foreningen har givet galleriet udmærkelsen med begrundelse i, at Kirk Gallery har ”meldt sig ind i en lang byplanmæssig tradition, hvor det gælder om at tage et socialt ansvar for vores fælles omgivelser og at skabe en levende og farverig by.”

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...