Runway Night Run på Flyvestationen er en helt særlig oplevelse for de mange løbere

AALBORG: Det er ikke hver dag, man får lov til at snøre løbeskoene og løbe rundt på Flyvestation Aalborg, der normalt anvendes til flyoperationer. Ikke desto mindre er det netop det, du kan natten mellem 17. og 18. august, hvor start- og landingsbaner omdannes til en løberute udover de sædvanlige.

Camilla Gammelgaard
Der er plads til 2.000 løbere. Foto: privat

Op i mod 2000 løbere sendes afsted til løbet, der giver dig mulighed for at opleve den særlige stemning, der er over et lufthavnsområde om natten.

- Der er helt stille på området, så man kan godt føle sig lidt alene derude og føle, at man løber rundt i en slags "lomme", siger løbsleder Bjarne Hoffmann.

Selvom man løber rundt i mørke, så er lyset faktisk en helt særlig del af oplevelsen. Der skrues nemlig helt op for alle lamper ved start- og landingsbaner.

- Lyset fra banerne giver en helt særlig stemning og oplevelse, man ikke kan få andre steder. Det siger deltagerne også, når de er færdige med løbet, siger Bjarne Hoffmann og fortsætter:

- Det er en anderledes motionsoplevelse, hvor det ikke handler om at løbe stærkt men om at nyde turen. Kroppen er også lidt i dvale klokken 2 om natten.

Camilla Gammelgaard
Efter løbet uddeles der præmier i flere kategorier. Foto: privat

Flere ruter

Det er fjerde gang, at Runway Night Run løber af stablen, og hidtil har det været en stor succes med en masse glade løbere. Arrangørerne håber da også på, at det vil gentage sig i år.

- Vi er opmærksomme på, at der et kæmpe udbud af arrangementer, så man skal have noget særligt at byde på. Det synes vi selv, vi har, og vi er meget taknemmelige for samarbejdet med Lufthavnen og Flyvestation Aalborg, der giver folk mulighed for at komme ind på et område, de normalt ikke har adgang til, siger løbslederen.

Camilla Gammelgaard
Det handler ikke nødvendigvis om at komme først men om at nyde turen. Foto: privat

Deltagerne skal på forhånd gøre op med sig selv, hvor friske benene er om natten, for de kan vælge enten at løbe fem eller ti kilometer.

Startskuddet lyder klokken to, og når alle er kommet over mållinjen uddeles der præmier til nummer 1, 2 og 3 i følgende kategorier: Herre/dame ti kilometer, herre/dame fem kilometer og dreng/pige fem kilometer.

Vil man med til Runway Night Run er det i øvrigt en god idé at læse reglerne, for der skal tages lidt særlige hensyn, når man får lov at løbe på sådan et område. Du kan finde dem på www.runwayrun.dk
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...