Der er 62 gratis arrangementer at vælge mellem til nyt stort folkemøde

AALBORG: Har du lyst til at møde en ægte astronaut, en kendt youtuber eller tv-vært eller bare bliver klogere på videnskab i allerbredeste forstand.

Så bliver de kommende dage et slaraffenland.

I morgen, torsdag 10. oktober, går tre dages folkemøde om videnskab nemlig i gang lige her i Aalborg.

Forude venter 62 gratis arrangementer, der skal præsentere forskning på nye måder og bringe den tættere på os alle.

Det er DR Viden og Aalborg Universitet, der står bag arrangementet, der blandt andet har Andreas Mogensen, tv-værten Nikolaj Sonne og youtuberen Rebecca Charlotte Dahl på programmet.

- Viden giver indsigt, og vi har som universitet et ansvar for at dele den forskningsbaserede viden med resten af verdenen. Videnskab er kommet i toppen af den politiske dagsorden, fordi det skal være med til at tackle de store udfordringer, vi som samfund står overfor. Derfor er det nu det helt rigtige tidspunkt at etablere Danmarks største folkemøde med viden og den seneste forskning i fokus, siger Per Michael Johansen, rektor på Aalborg Universitet, i en pressemeddelelse.

Videnskabsmødet blev afholdt som et pilotprojekt sidste år, men i år er der skruet væsentligt op for programmet. PR-foto

I løbet af de tre dage, som Videnskabsmødet varer, vil oplægsholdere som astronaut Andreas Mogensen, tv-vært Nikolaj Sonne, hjerneforsker Troels W. Kjær og youtuber Rebecca Charlotte Dahl præsentere involverende eksperimenter, åbne debatter, live-radioudsendelser, workshops og oplæg for publikum.

- Det er en ambition for DR at samarbejde og indgå partnerskaber i bestræbelserne på at give vores indhold et liv uden for radio- og tv-programmernes formater. Videnskabsmødet er et godt eksempel på lige netop det. Vi arbejder hver dag med at formidle viden på nye og spændende måder, og et folkemøde som Videnskabsmødet er en fantastisk platform. Her er tid og plads til at tale videnskab og digital innovation, og publikum får bragt alle sanser i spil, siger Henrik Bo Nielsen, direktør for DR Kultur, Børn og Unge.

Videnskabsmødet blev afholdt for første gang i 2018 som et mindre pilotprojekt, hvor cirka 400 besøgende i løbet af en dag var med i live-radioudsendelser og besøgte stande med ny teknologi.

Tilbagemeldinger fra både publikum og forskere var så positive, at ambitionen om at vende tilbage i 2019 med et stort, reelt folkemøde om videnskab mere eller mindre blev født på dagen.

Alle arrangementerne på Videnskabsmødet er gratis, og hele programmet kan ses her

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...