Der bliver traditionen tro holdt Sankt Hans fest i Aalborg Zoo igen i år, og det er typisk et arrangement, der tiltrækker et stort antal børnefamilier, der samtidig benytter lejligheden til at hilse på havens mange dyr. Arkivfoto: Lars Pauli
Det sker

Dyrene i Aalborg Zoo eeelsker simpelthen at synge Midsommervisen...

Sankt Hans står for døren og sangerinden Julie Berthelsen er klar til at synge for

11. juni 2019 kl. 16:06

AALBORG: Hver fugl synger - som bekendt - med sit næb, og det bliver formentlig en både blandet og skønsom koncert, når de mange dyr i Aalborg Zoo anført af sangerinden Julie Berthelsen synger Midsommervisen i en iørefaldende fællessang.

For selvfølgelig skal hverken dyrene eller havens gæster snydes for en rigtig hyggelig og familieorienteret Sankt Hans-fest med alt, hvad dertil hører af f.eks. underholdning, båltale, stort bål og heks og naturligvis fællessang som toppen på kransekagen.

Aalborg Zoo holder nemlig en god tradition i hævd og indbyder alt og alle til Sankt Hans på savannen søndag den 23. juni, og et særdeles uofficielt og ubekræftet rygte vil således vide, at dyrene simpelthen eeelsker at synge med på den ikoniske sang.

Hver abe synger med sin mund - og måske kan sangeren her på billedet ikke måle sig med f.eks. den spanske tenor Plácido Domingo i regulær sangpragt - men til gengæld er underholdningsværdien ganske betydelig hos den skønne abe. Arkivfoto: Andreas Falck

Julie Berthelsen underholder havens gæster og dyr efter åbning af savannen klokken 17.30, og det er meget naturligt også den populære sangerinde, der holder selve båltalen.

Aber, giraffer, isbjørne, tigre og zoo's andre to- og firbenede dyr meldes i fineste form til eventen og har som nævnt pudset sangstemmen af.

Den populære sangerinde Julie Berthelsen underholder på savannen i Aalborg Zoo, når der søndag den 23. juni holdes Sankt Hans fest, ligesom hun også holder selve båltalen. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

Og I, kære læsere, skal såmænd ikke snydes for lidt bonus-info om sangen, som ret beset slet ikke hedder Midsommervisen sådan helt officielt - men derimod er sidstnævnte et populært navn for visen "Vi elsker vort land", der er skrevet af Holger Drachmann i 1885 og med melodi af Peter Erasmus Lange-Müller.

Og så er der vist kun tilbage at sige:

- Syng endelig med af karsken bælg...

Annonceret indhold

Nyeste