De nye spærreflader markerer ti-meterreglen på begge sider af porten i Istedgade. De skulle gerne sikre, at bilisterne ikke holder for tæt på porten og dermed også undgår bøder for uforvarende at parkere ulovligt. Foto: Henrik Bo
Livet her

Efter hård kritik har kommunen taget affære: Nu vil de alligevel markere p-regler i central gade

Nu er der sat punktum i debatten om parkeringsreglerne i central gade. Kommunen har lavet markering, der ikke er til at tage fejl af

16. december 2021 kl. 08:46

Det blev kaldt en pengemaskine, da Aalborg Kommune sendte p-vagterne afsted mod Istedgade i Vestbyen for at dele p-afgifter ud til de bilister, der juridisk havde parkeret ulovligt – men på pladser, hvor de havde kunnet parkere i årevis, uden afgifter.

Problemet centrerede sig som en port, der pludselig blev anset som et vejkryds, og derfor må man ikke holde inden for ti meter af den. Kommunens håndtering vakte hård kritik, fordi den nye praksis ikke var markeret nogen steder. Bilisterne kunne altså ikke se, de ikke måtte parkere der.

Nu har kommunen så alligevel valgt at lave spærreflader, så bilisterne ikke er i tvivl.

Henrik Biehl, der i sin tid kontaktede kommunen for at spørge ind til muligheden for spærreflader, er glad for, spærrefladerne nu er kommet. Han har et firma i gården på den anden side af porten og har flere gange haft svært ved at komme ind og ud med firmabilerne, fordi folk parkerede for tæt på porten.

- Vi har fået løst problemet, andet kan man ikke sige. Jeg er bare ked af, det er blevet på bekostning af p-pladser.

Spærreflader bruges sjældent ved porte i Aalborg, men afdelingsleder Martin Holst Fischer fortæller, forvaltningen har vurderet, der var behov for spærreflader ved denne port.

Annonceret indhold

Nyeste