Hylderne bugner med garn i alle materialer og farver i den nye butik, Garn22. Foto: Line Ettinger Julsgaard
Shopping

Efter knap 40 år som sygeplejerske åbner Annette ny garnbutik

Anette kan strikke og snakke med mennesker - og så skal hun nok få lært kasseapparatet at kende

05. april 2022 kl. 14:44
Opdateret 07. april 2022 kl. 09:46

AALBORG: I den charmerende Nørregade i midtbyen, hvor de forskelligfarvede butikker ligger side om side, åbner en ny garnbutik på fredag.

- Jeg håber, butikken kan blive et lille åndehul i byen, hvor man kan komme og handle garn - og finde et fællesskab omkring strik, siger Annette Poulsen.

Et lille strikke-mekka er ved at tage form i Nørregade. Foto: Line Ettinger Julsgaard

Hun står bag den nye butik, der får navnet Garn22.

- Ja, den hedder Garn22, fordi den åbner i 2022, griner hun.

Hobbyen bliver til levevej

Det er først nu, at Annette Poulsen satser på garn og strik som sin levevej. Indtil nu har det været mest uden for arbejdstiden, at strik har fungeret som afslappende beskæftigelse.

- For mig er strik lidt mindfulness. Det får mig til at slappe af. Og da jeg så, at Designværkstedet lukkede, tænkte jeg, at der var plads til en ny garnbutik i byen.

Det var dén nyhed, der skubbede Annette Poulsen ud over kanten og klar til at tage hul på en helt ny del af sit arbejdsliv. Annette Poulsen har nemlig aldrig før haft butik, men i stedet været sygeplejerske gennem knap 40 år.

- Jeg har arbejdet som sygeplejerske i 37 år. De sidste ti år som narkosesygeplejerske. Men nu kom jeg dertil, hvor der skulle ske noget helt andet. Nu fandt min mand og jeg endelig plads til det her i vores liv, så nu skulle det være nu, siger hun.

Det er første gang, at Annette Poulsen kaster sig ud i livet som butiksejer. Foto: Line Ettinger Julsgaard

Kender ikke kasseapparatet

- Nu kaster jeg mig ud i det, selvom jeg ikke har nogen relevant erfaring inden for butik. Jeg kender ikke et kasseapparatet, men jeg kan finde ud af at strikke, og jeg er god til at snakke med mennesker, siger Annette Poulsen.

Bagerst i butikken er en lille krog, der skal bruges til at holde strikkearrangementer for mindre grupper, fortæller Annette Poulsen.

- Men alt det kommer nok lidt hen ad vejen, siger den glade nye butiksejer.

På fredag til åbningsdagen vil der være rabatter i butikken, bobler og et stykke kage hele dagen fra 10-17.

Annonceret indhold

Nyeste