Iværksætterne bag Shaping New Tomorrow arbejder på højtryk for at følge med efterspørgslen på deres tøj der forener stil og komfort

AALBORG: Telefonerne kimer, mailboksen er på overarbejde, og websiden er en anelse ustabil i perioder, fordi bestillingerne vælter ind.

Midt i det hele på en travl dag i tøjforretningen på Boulevarden, finder vi Kasper Ulrich, Christian Aachmann og Christoffer Bak; tre barndomsvenner fra Støvring og nu iværksættere, der for tre år siden stiftede Shaping New Tomorrow der udvikler og sælger herretøj som forener stil og komfort.

Omsætning og udvikling

Og man kan roligt kalde firmaet, der både består af webshop og den fysiske butik, for en vaskeægte succes. Forventningen er en omsætning på mindst 12 millioner kroner i år, der er planer om en butik i København til efteråret og på sigt også gerne i udlandet.

SNT kom godt fra start med kollektionen The Perfect Pants, der forener det klassiske, pæne look med komfort, som man kender fra joggingbukser.

Men interessen er enorm, efter de tre deltog i Løvens Hule på DR1 og fik Just Eat-millionæren Jesper Buch og Birgit Aaby (blandt andet stifter og indehaver af rengøringsfirmaet Combiservice) til hver at skyde 250.000 kroner i projektet for en ejerandel på 10 procent til hver.

Udbud og efterspørgsel

Opmærksomheden er kommet bag på Kasper Ulrich.

- Vi vidste, at Løvens Hule ville give opmærksomhed, men det her er fuldstændig overvældende, vi er meget glade. Det er fedt, at vi får en masse positive henvendelser, hvor folk roser vores idé og vores koncept, siger han.

- I øjeblikket arbejder vi på højtryk med at pakke ordrer, heldigvis er kærester, venner og familie rigtig søde til at hjælpe os.

De tre iværksættere, der tilsammen har bred erfaring indenfor innovation, finans, marketing og handel, er allerede i gang med at sikre øget produktion af tøjet fra fabrikken i Portugal, så der en sammenhæng mellem udbud og efterspørgsel.

Tøjet designer de selv med udgangspunkt i klassisk herretøj kombineret med komfort. De mener, der er et hul i markedet, de kan fylde - fordi de selv manglede tøjet.

At afstemme forventninger

Som unge iværksættere, de er 24 og 25 år, har stifterne af SNT stadig i frisk erindring, hvordan det var at tage skridtet og kaste sig over iværksætteri.

Med de erfaringer in mente er de ikke i tvivl om deres råd til andre, der går med lignende drømme.

- Hvis man brænder for det, skal man komme i gang og droppe undskyldningerne, for der er aldrig noget tidspunkt der passer helt godt. Det er hårdt, det oplevede vi også. Når man træffer valget, skal man være klar over, at der kommer fravalg, og det kan have nogle konsekvenser for ens prioriteringer og privatliv, siger Kasper Ulrich.

- Man skal ikke være bange for at fejle, så længe man lærer af det, er det ikke en rigtig fejl. Og så er det selvfølgelig også vigtigt at have en plan b og en plan c.

Christoffer Bak:

- Man skal også have en forretningsmodel, og udføre det, man er gået i gang med.

At de mestrer kunsten både at være venner og forretningspartnere har især en årsag.

- Det er utrolig vigtigt, at man afstemmer forventningerne med hinanden. Det du’r ikke, hvis en er klar til at arbejde 70 timer om ugen, mens en anden mener, at 15 er nok, siger Kasper Ulrich.

- Og man skal have en klar rollefordeling - hvem har ansvaret for hvad i virksomheden.

Netværk og sparring

Christoffer Bak frygter ikke, at de mister jordforbindelsen i processen, hvor blikket hele tiden er rettet mod at forbedre konceptet og produkterne.

- Hvis vi ser fem år frem i tiden, håber jeg, at vi stadig er i gang med udvikling. Vi skal først udbrede SNT til de rigtige markeder i Europa, og på sigt vil vi da gerne til USA.

Han kalder deres investorer for et godt team, fordi de supplerer hinanden.

- Og de (Jesper Buch og Birgit Aaby, red) har et rigtig stort netværk, de har sat os i forbindelse med en række gode personer, som kan hjælpe os, siger Christoffer Bak.

- Vi sparrer også meget med dem, når vi har en plan, hører vi deres tanker om den.

Midt i travlheden glæder de sig også over, at den nye forårskollektion er klar første fredag i maj, og omkring 1. juni præsenterer SNT nye habitbukser.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...