For nylig kom det frem, at "Madfar" Thomas Farsinsen, trækker sig ud af Café Lindholm. René Maxwell kører den videre

AALBORG: Det er godt og vel et år siden, René Maxwell og Thomas Farsinsen offentliggjorde, at de ville overtage forpagtningen af caféen på Lindholm Høje Museet. Nu har de valgt at ophøre samarbejdet. Det betyder også, at der bliver justeret lidt på menu og stil.

Camilla Gammelgaard og Martin Damgård
Her ses indgangen til Lindholm Høje Museet og Café Lindholm.

Nye satsninger

Café Lindholms koncept bygger på tanken om en uformel stil og hjemmelavet mad med gode lokale råvarer, og det vil ikke blive ændret i fremtiden. Til gengæld øges fokus på selskabsforretningen, og så vil der ske mindre ændringer i menukortet, ligesom stilen i lokalerne vil få et andet præg i fremtiden, det fortæller René Maxwell, der er den blivende part i det brudte makkerskab.

- Der kommer et nyt menukort inden for de nærmeste uger, men det bliver ikke med markante ændringer. Vi vil fortsat satse på vores Lindholmfrokost, som er en buffet med lækre lokale råvarer, men vi ændrer en lille smule på kødsiden, fordi madfar er ude. Der kommer lidt nye tiltag, fordi den nye køkkenchef selvfølgelig skal have lov til at sætte sit præg på det, fortæller han.

Noget af det, der dog ikke pilles ved, er selve madstilen. Trods Café Lindholms øgede selskabsfokus, så vil der fortsat være uformelle rammer. Det gælder også på madsiden.

- Det er ikke "dippidut-mad", vi laver. Det er mad, som mormor ville lave det. Det var Madfar der indførte det, og det vil vi fortsætte med. Det er dansk, det er lækre råvarer, og så er det hjemmelavet, siger han.

Camilla Gammelgaard og Martin Damgård
René Maxwell kører Café Lindholm videre efter Madfar har trukket sig.

Desuden vil han meget gerne satse mere på mødeforplejning i fremtiden, hvor Lindholm Høje Museet gemmer på en helt særlig skat, der bruges for lidt på nuværende tidspunkt.

- Vi har det fedeste lokale inde ved siden af, som tilhører museet, og det har jeg fået lov til at bruge. Vi har et rigtig godt samarbejde, fortæller han.

Faktisk er stilen i Caféen inspireret af netop det lokale, der har en naturlig træbeklædning på væggene, og det får det hele til at gå op i en højere enhed, mener René Maxwell, der kan se flere fordele i, at man kan holde møder på Lindholm Høje.

Camilla Gammelgaard og Martin Damgård
Her ses lokalet, som René Maxwell kan bruge til at holde møder.

- Her er natur, udsigt og ikke mindst gratis parkering, så det er et godt alternativ til midtbyen, siger han.

Udover møder, så vil han også investere i en renovering af terrassen, der på nuværende tidspunkt består af et flisegulv og betonstolper. I fremtiden vil han nemlig gerne kunne inddrage den som udestue og give sine gæster fuld valuta af udsigten året rundt.

Camilla Gammelgaard og Martin Damgård
Udsigten fra Café Lindholm er helt unik.

Vil hver sin vej

Nyheden, om at Thomas Farsinsen og René Maxwell ophører samarbejdet, kom for nylig i et opslag på Facebook, hvor Madfar blandt andet skrev:

- Jeg er glad for, hvor caféen står i dag, og det seneste år har været en spændende proces. Da vi ikke er enige om den fremtidige drift og retning for Cafe Lindholm, har vi valgt at ophøre samarbejdet.

De to herrer har da også vidt forskellige baggrunde. Thomas Farsinsen har aldrig tidligere drevet en restaurationsvirksomhed, mens René Maxwell nærmest er født ind i det, med en mor der har haft Skydepavillonen i mange år, og så har han selv haft flere spisesteder i Aalborg. René Maxwell forklarer, at det især er det øgede fokus på selskaber, der deler vandene mellem de to.

- Madfar har været med til at promovere stedet og sparke det i gang, men vi er gået over til at blive en selskabsforretning. Der er det sværere at sætte Madfar-projektet ind, fordi han har en anden stil, og den er han i øvrigt helt fantastisk til, fortæller han.

Camilla Gammelgaard og Martin Damgård
Her ses det famøse "Drengerøvsbræt". Privatfoto

Han understreger samtidig, at beslutningen om at gå hvert til sit har været ganske fredelig og uden uenigheder.

- Der er respekt omkring hinanden, og jeg håber selvfølgelig, at Madfar finder den hylde, han gerne vil ind på, siger René Maxwell.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...