Siden vinteren 2020 har Helen Recaplaza solgt couture-brudekjoler i Gravensgade.
Livet her

Efter svær start blev brudebutik Helens redning

Det lå ikke i kortene, at Helen Recaplaza skulle åbne en brudeforretning i Aalborg. I dag er hun designeren bag Blomster-Jonas' bryllupstøj

10. oktober 2022 kl. 15:38
Opdateret kl. 17:59

AALBORG: Hun har prøvet det før, så hun vidste, hvad hun gik ind til. Alligevel kom det bag på Helen Recaplaza, hvor hårdt det var at rykke sit liv op med rode, da hun flyttede sin familie fra Tyskland til Danmark i 2019.

- Jeg var tæt på at få en depression, siger Helen Recaplaza og tilføjer: 

- Men jeg er først og fremmest mor, og derfor var det vigtigt for mig at komme tættere på min datters danske familie, men det var rigtig svært at flytte. 

Hun er oprindeligt fra Filippinerne, men har boet i Tyskland i 19 år, så det at flytte fra et land til et andet var ikke decideret ukendt. Men da hendes mand er fra Danmark, og da de for seks år siden blev forældre til en lille pige, begyndte tanken om at rykke tættere på bedsteforældrene i det nordjyske for alvor at spire. 

Da datteren fyldte tre, tog de springet, og Helen Recaplaza lukkede sin forretning i Tyskland, hvor hun siden 2013 har designet og syet brudekjoler - med stor succes. 

- Det var en svær, men nødvendig beslutning.

Selvstændig med stort S

Egentlig skulle tiden i Danmark 'bare' gå med at være mor, men det holdt ikke længe. I Tyskland havde Helen Recaplaza alt for længe været vant til at være selvstændig med stort S, så hun åbnede Recaplaza Couture i Gravensgade i vinteren 2020.

Kort efter lukkede corona store dele af landet ned.

- Det var trist, men det gjorde heller ikke så meget. Jeg kunne ikke sproget, og det var en stor udfordring for mig. Med corona-nedlukningen fik jeg købt mig lidt ekstra tid til at nå at lære dansk, siger hun.

Da coronavirussen slap sit tag, forduftede depressionen. Helen Recaplaza kunne holde åbent kontinuerligt, og ind ad døren kom brudene. Lidt efter lidt var der flere bestillinger i ordrebogen.

Kreatøren bag Blomster-Jonas bryllupstøj

Særligt én ordre af har haft stor betydning for Helen Recaplaza. Hun er nemlig både designeren og skrædderen bag det jakkesæt, hele byens Blomster-Jonas havde på, da han 18. september i år sagde ja til sin Thomas Dyg i Klosterkirken.

- I sin stil er Jonas hverken mand eller kvinde, så det har været noget ganske særligt at designe og sy hans jakkesæt, siger hun og fortæller, at den var dekoreret med hele tre slags sten på, heriblandt de populære swarovski-sten.

- Jonas har virkelig været fantastisk at arbejde med. Han er altid så glad, når han kommer ind i butikken.

I dag er Helen Recaplaza faldet godt til i butikken i Gravensgade, men hun drømmer også om noget større. Dog først når hun har opbygget en større kundekreds.

- Jeg vil gerne have en større butik, for lige nu er det lokale, hvor jeg syer brudekjolerne kun 20 kvadratmeter.

Annonceret indhold

Nyeste