Stine Rex lægger ikke skjul på, at familiens opbakning betyder alt for hende. Her er hun med børnene Emil og Emma, efter verdensrekorden kom i hus. Foto: Niels Skovmand
Mennesker

Efter verdensrekord: Stine Rex har blikket rettet mod nye udfordringer

Vabler på fødderne og ømme muskler forhindrer ikke ultraløberen i at drømme om sit næste mål

29. november 2021 kl. 12:22

AALBORG: Hvordan fejrer man, at man har sat verdensrekord og løb 340 kilometer på løbebånd i weekenden? Man går en lang tur med familien i dag i det kølige solskinsvejr.

Hvis altså man er Stine Rex.

- Jeg har det faktisk overraskende godt, siger den seje ultraløber her mandag middag.

- Mine fødder har det fint, og selvom jeg har 10-20 vabler, har jeg prøvet det, der var værre. Og musklerne er selvfølgelig ømme, i går aftes kravlede jeg rundt, men i dag skal vi ud i det dejlige vejr.

Stine Rex fortæller, at det ikke var de fysiske udfordringer, der var sværest i de 48 timer, hun var på løbebåndet.

- Det var at løbe mod tiden, for hver gang der var gået en time, begyndte uret bare forfra. På den måde er det meget anderledes at løbe på bånd i stedet for at være ude i det fri.

Stine Rex indledte sit rekordforsøg i Aalborg Zoo i fredags, og målet var at sætte verdensrekord og blive den kvinde, der har løbet længst på løbebånd i 48 timer. Og det lykkedes over al forventning.

340 kilometer og 430 meter lyder den nye verdensrekord på, og det er 15,43 kilometer længere end den rekord på 325 kilometer, som den polske ultraløber Patrycja Bereznowska satte så sent som i 2020.

- Jeg er simpelt hen så glad for, at det gik godt. Men jeg var heller ikke alene på noget tidspunkt, der var masser af opbakning fra folk der enten kom forbi og heppede eller selv løb, siger Stine Rex.

- Det her er så stort for mig, og jeg kunne ikke have leveret sådan er præstation uden verdens bedste træner (Dan Kristensen, red.), og så er jeg samtidig så heldig, at han er min mand.

Og selv om fødderne ikke er helet endnu, og musklerne er ømme, så har Stine Rex allerede blikket rettet mod nye udfordringer.

- Jeg går og overvejer, om det ikke kunne være sjovt at slå to verdensrekorder på et halvt år. Nu har jeg den på løbebånd i 48 timer - og det gør jeg aldrig igen, siger hun.

- Men det kunne være sjovt at slå rekorden i løb på vej. Jeg løb 384 kilometer på to døgn i Fårup Sommerland tidligere i år, og verdensrekorden er 401 kilometer.

En stor motivation for Stines Rex var det også, at hun i Zoo løb for Legeheltene, som Børneulykkesfonden står bag. Hvor stor det indsamlede beløb er, ved Stine Rex endnu ikke.

- Jeg håber selvfølgelig på et godt beløb til Legeheltene, men det er også vigtigt for mig at være med til at skabe opmærksomhed omkring dem.

Annonceret indhold

Nyeste