Har du også besøgt Egholm, så er du ikke den eneste. Passagertallene på færgen er de højeste i flere år

Egholm er populær og markant mere populær end før corona-pandemien, viser passagertallene fra færgeruten til øen.

Fra i 2013 at have sejlet med 110.884 passagerer sejlede Egholm-færgen i 2021 med 209.186. Interessen for øen mellem Aalborg og Nørresundby begyndte for alvor i sommeren 2020, da den første periode med gratis billetter kørte. Siden har der langt de fleste måneder været flere passagerer, end hvad der var normalt før pandemien.

Den enorme interesse for at besøge Egholm har betydet, Aalborg Kommune i langt højere grad måtte sejle med den store Egholm II-færge, der kan tage mange flere passagerer og biler med end den mindre færge, Egholm I. Selvom det kunne lyde smart udelukkende at sejle med den store færge, er der dog flere grunde til, man stadig bruger den mindre færge.

- Det er en væsentlig større færge. Dermed er den mere olieforbrugende. Og så er Egholm II en tomandsbetjent færge, hvor Egholm I er enmandsbetjent. Det betyder altså, der i daglig tale skal være dobbelt så mange på arbejde for at sejle med Egholm II. Så det er det økonomiske aspekt og det miljømæssige aspekt, der vejer højt, når vi laver vagtplaner.

Ifølge formanden for Egholms Venner, Henrik Mørch, er der flere grunde til, Egholm pludselig er blevet så velbesøgt. Dem kan du læse mere om på nordjyske.dk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...