Nu skal der ses på et tilbagevendende problem på Honnørkajen. Arkivfoto: Henrik Bo
Livet her

Ejeren af havnen vil nu have kigget på et tilbagevendende problem

Økonomiudvalget vil nu diskutere mulighederne for at minimere luftforureningen fra krydstogtskibe med havnen

29. august 2022 kl. 19:03

AALBORG: Nu skal der ses på forureningen fra de krydstogtskibe, der lægger til ved Honnørkajen i Aalborg. Tidligere har EL og SF forslået, at der etableres et landstrømsanlæg til formålet.

Mandag var der enighed i økonomiudvalget om, at der nu skal indledes en dialog med Port of Aalborg om muligheder og udfordringer forbundet med etablering af landstrømsanlæg. Aalborg Kommune ejer Port of Aalborg 100 procent, og derfor skal sagen diskuteres på et ejermøde med havnen. Et landstrømsanlæg vil koste omkring 46 mio. kr. at etablere i Aalborg.

Måske skal nogle skibe i fremtiden lægge til et andet sted langt fra bymidten.

- Det kan man godt tage en diskussion af, om der er nogle muligheder i forhold til det. Eller at man lægger nogle typer af skibe til inde ved Honnørkajen, og andre typer af skibe kommer til at ligge noget længere ude. Det kunne også være en mulighed, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S).

Han er ikke umiddelbar lun på et landstrømsanlæg.

- Jeg synes, at det er en meget stor investering med en ret lille effekt. Derfor vil jeg mene, at vi vil kunne få meget mere miljø for pengene ved at bruge vores ressourcer på noget andet. Derfor kan der godt være noget andet, som man kan gøre i forhold til krydstogtskibe, der kan være med til at reducere miljøbelastningen, og det er jeg bestemt klar til at diskutere, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Annonceret indhold

Nyeste