Cafe Hjerterummet kan servere ekstra god mad i juledagene. privatfoto

Den sociale cafe Hjerterummet får overskudsmad fra Lidl

AALBORG: Brugerne af Blå Kors’ værested Den Sociale Café Hjerterummet i Aalborg kan se frem til at få ekstra meget god mad på tallerkenen i juledagene i år.

Det kan de, fordi dagligvarekæden Lidl har indgået et samarbejde med Blå Kors Danmark, som betyder, at al overskudsmaden fra en række af dagligvarekædens butikker, heriblandt tre butikker i Aalborg og Nørresundby, bliver doneret til et godt formål og dermed kommer til at mætte en masse maver.

Den 23. december kommer personalet fra Den Sociale Café Hjerterummet og henter maden hos de tre lokale Lidl-butikker på K. Christensensvej og Grønlands Torv i Aalborg samt Thistedvej i Nørresundby. Planen er, at maden bliver serveret juleaften og i juledagene.

I butikken på K. Christensensvej i Aalborg er butikschef Simon Christensen glad for, at samarbejdet med Blå Kors giver mulighed for, at kunne støtte socialt udsatte i lokalområdet i julen - og samtidig reducere madspildet i butikken:

- Det er dejligt, at vi kan være med til at gøre en forskel lokalt ved at donere vores overskudsvarer her i butikken, så brugerne af Den Sociale Café Hjerterummet kan få lidt ekstra god mad i julen. I Lidl har vi i forvejen fokus på at reducere madspildet i vores butikker, så derfor synes vi, det er skønt, at vi kan indgå i et samarbejde med Blå Kors op til jul, siger butikschef Simon Christensen.

Hos Blå Kors er Lene Østergaard Pagels, som er leder af Den Sociale Café Hjerterummet, sikker på, at overskudsmaden vil sprede ekstra glæde:

- For os på Hjerterummet betyder det rigtig meget at modtage så generøs en donation. Vi glæder os rigtig meget til, at kunne forkæle vores gæster med en menu, der er noget mere spændende og varieret, end hvad vi kan tilbyde dem til hverdag. Det er rigtig flot af Lidl at have de udsatte for øje og sørge for, at de også kommer til at mærke, at det er jul, siger hun.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...