Fra og med 7. august kan du køre med nye, miljørigtige el-busser i Aalborg

AALBORG: Lyden- eller manglen på samme- er noget af det man først bemærker ved de ny el-busser, der indsættes i Aalborg om kort tid.

Ser man bort fra diverse bippe- og advarselslyde er de ny bybusser nemlig tæt på at være lydløse, og kørslen er også mere jævn, end den er i de busser, der har kørt i kommunen hidtil. Og det er en kæmpe fordel, mener områdechef i Tide Bus Danmark Claus Børsting.

Lise Stenbro
Buschauffør Tina Pedersen og områdechef Claus Børsting demonstrerer det store flex-areal i en af de ny busser. Foto: Lars Pauli

Han er travlt beskæftiget med at gøre alt klar til busserne tages i brug 7. august, for til den tid er det ikke kun aalborgenserne, der er skal vænne sig til de ny el-drevne busser. Chaufførerne, der hidtil har kørt for Keolis og Arriva, skal også være klædt på til at køre dem, så derfor er mange af dem i øjeblikket på et kort kursus for at lære om teknikken i de ny busser.

En anden væsentlig forskel finder man inde i busserne. For her er der er et langt større flex-areal med klapsæder end tidligere, og derfor har el-busserne altid plads til mindst to cykler, klapvogne, kørestole eller lignende.

Lise Stenbro
Der bliver to typer af de ny el-busser. Denne Golden Dragon fra Kina er den mindste. Foto: Lars Pauli

Muligheden gælder dog ikke i myldretiden, og det store areal midt i bussen betyder også, at der kun er 25 siddepladser og 65 ståpladser i den ny bus.

- Men alt i alt bliver der ikke mindre pladser end hidtil, understreger Claus Børsting.

Han peger også på, at det bliver lettere at komme ind og ud af de ny busser, og mange vil sikkert også sætte pris på de store informationsskærme samt muligheden for at få ladet mobiltelefoner og andet op.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...