Undervisningsminister Merete Riisager siger tillykke med DM-titlen til eleverne fra Handelsgymnasiet i Aalborg
Mennesker

Elever udvikler ny app og vinder DM

HHX-elever fra handelsgymnasiet i Aalborg har udviklet app’en "My Sportsmaster"

02. oktober 2017 kl. 15:01

Fire htx-elever fra Rybners i Esbjerg vandt finalen i DM i Teknologi med deres opfindelse af en hæve-sænke skraldespand. Vinderne af årets DM i Erhvervscase blev tre hhx-elever fra Handelsgymnasiet Aalborg, der havde udtænkt en innovativ app for Sportmaster med bl.a. webshop og resale-platform.

For hhx-holdene var SPORTMASTER den erhvervscase, de skulle tage udgangspunkt i. Og guldet gik til Anders Winther Albrechtsen, Rasmus-Emil Herum og Benjamin Bailey, der går på hhx på Handelsgymnasiet Aalborg.

Drengene har udviklet app’en "My Sportsmaster", der indeholder en webshop, en second hand channel, et spil, hvor kunder kan vinde rabatpoint og en ID-funktion, hvor man kan indtaste størrelser og ønsker og modtage målrettede tilbud.

Sejren blev af dommerne begrundet med, at app’en var både innovativ og økonomisk bæredygtig.

- Nu har vi arbejdet så hårdt på det, så selvfølgelig var det perfekt at vinde, siger Benjamin Bailey.

Det er Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier og Dansk Erhverv, som i fællesskab arrangerer DM i Teknologi og Erhvervscase for at udfordre eleverne inden for teknologiske opfindelser og erhvervstalent. Også i år imponerede de unge med deres talent og engagement, og der var tæt løb.

- Jeg havde selv lejlighed til at gå rundt ved standende og høre og se, hvad de unge finalister har opfundet. Man kan kun blive imponeret, siger uddannelsespolitisk chef i Dansk Erhverv, Claus Rosenkrands Olsen.

Annonceret indhold

Nyeste