Quala omdanner kasserede tekstiler til nye t-shirts. I morgen åbner de deres første butik på North Urban Art Studio.

AALBORG: Det er ikke altid lige til at finde et nyt sæt tøj. Især ikke, når man er gået i byen med et princip om, at de nye tilføjelser til garderoben skal være fra genbrug.

Det måtte Elias Mølbæk erkende, da han som ganske ung egentlig havde besluttet at kvitte nyt tøj af hensyn til miljøet, men havde svært ved at finde noget smart genbrugstøj. Det problem ville han til livs, og det er han nu kommet med sit nye tøjmærke Quala, der upcycler tekstiler, der ellers skulle være brændt.

- Efter jeg fik ideen som 2.g'er i 2018 brugte jeg en del tid på at finde den helt rigtige systue i Portugal, som kunne omdanne tekstilerne til de t-shirts, vi sælger i dag. Sidste sommer var vi endelig klar med vores webshop, og nu åbner vi vores fysiske butik i morgen, lørdag 4. juni, på North Urban Art Studio.

Særligt åbningstilbud

Til åbningen, der begynder klokken 15.00 og slutter klokken 20.00, vil der blandt andet være kolde drikkevarer, snacks, konkurrencer - og mulighed for at købe tre t-shirts for tos pris som noget ganske særligt.

Tilbud er ellers ikke noget, Elias og hans partner Daniel Landstrøm dyrker. Det er et bevidst valg for at minimere overforbrug af tøj, for drengenes klimabevidsthed løber som en rød tråd gennem hele tøjmærket. Derfor var det heller ikke tilfældigt, at det netop endte med at hedde Quala.

- En koala drikker ikke vand, og vi bruger heller ikke vand i vores produktion, fordi vi slipper for at dyrke nyt bomuld, i og med at vi genbruger tekstiler. Men selvom vi bruger genbrugstekstiler, er det vigtigt for os, at vores tøj er af høj kvalitet. Derfor valgte vi at skifte K'et ud med et Q for at lede tankerne hen på det engelske ord quality, fortæller Elias Mølbæk.

Han forventer, der kommer 200-300 gæster forbi butikken i morgen. Blandt præmierne vil der være to Quala t-shirts, en kasse Bold og et gavekort på 1000 kr. til Quala. Inden længe forventer Elias Mælbæk også at kunne tilføje sweatshirts og tote bags til sortimentet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...