Ella Kjær Ellegaard er et af de unge talenter, du kan møde på NEU Kunst- og Designmarked

AALBORG: Kameraet er en trofast følgesvend, og hun har et særligt blik for de rå bymotiver og det uperfekte; 15-årige Ella Kjær Ellegaard har en passion for at fotografere, og hun er et af de unge talenter, du kan møde, når der er NEU Kunst- og Designmarked i Nordkraft på lørdag.

Råt og unikt

- Jeg synes, det er spændende at tage billeder, og jeg har fotograferet de seneste fire-fem år. Der fik jeg et kamera af min far, og så er jeg blevet ved, det bliver sjovere og sjovere, siger Ella Kjær Ellegaard.

- I begyndelsen var mine motiver tit dyr, mine veninder og min familie. Men nu er det mere ting, jeg kommer forbi - for eksempel bygninger, vægge eller statuer. Jeg kan godt lide det unikke og det særprægede, noget der er råt og anderledes.

Tina Larsen
Ella Kjær Ellegaard glæder sig til at vise sine billeder på NEU på lørdag, hun fremhæver blandt andet den gode feedback, man får. Claus Søndberg

Ella Kjær Ellegaard er selvlært.

- Men jeg har fået et fotokursus i gave af min bedste. Der lærte jeg mere om det tekniske, hvordan man bruger et kamera - blænde, lukketid og sådan noget.

Jævnaldrene talenter

Det er tredje gang, Ella Kjær Ellegaard har en stand på NEU, og i år bliver det for første gang sammen med flere jævnaldrende.

Kunst- og designmarkedet præsenterer nemlig en gruppe unge talenter i alderen 12 til 18 år.

- Det glæder jeg mig meget til. Tidligere har jeg været den yngste, det er fedt, at der nu kommer nogen på min egen alder. Så kan vi se hinandens ting på Instagram, siger hun.

- Det er altid spændende og hyggeligt at være med på NEU,

Ella Kjær Ellegaards billeder er både i farver og sort/hvid.

- Jeg er i gang med at finde ud af, hvilke temaer jeg skal have med. Men jeg tror, City bliver et af dem.

Tina Larsen
Ella Kjær Ellegaard med sin mor, Sofie Ellegaard, der er en af initiativtagerne til NEU Kunst- og Designmarked. Foto: Claus Søndberg

Feedback og oplevelser

Hun er ikke i tvivl om, hvad man får ud af at være med i Nordkraft.

- Man får god feedback og gode oplevelser. Og så lærer man, hvordan man taler med kunder, siger Ella Kjær Ellegaard.

- Jeg håber selvfølgelig også, at nogen vil købe mine fotografier.

NEU Kunst- og Designmarked finder sted i Nordkraft på lørdag 11. maj klokken 10 til 17.

Der er gratis entre.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...