7.-10. februar 2019 samles unge fra Europa til kampsport i Gigantium

AALBORG: U21 Europamesterskabet i karate kommer til Aalborg i 2019. Stævnet holdes i Gigantium 7. -10. februar.

De ansvarlige arrangører bag arrangementet er EKF European Karate Federation og Dansk Karate Forbund. Arrangørerne forventer Ca. 1200 deltagende atleter, og samlet ca. 2000 personer omkring stævnet.

- Det er stort for Dansk Karate Forbund at kunne tiltrække så stor en event til Danmark. Dansk Karate Forbund er i en stadig rivende udvikling med godt 12.000 medlemmer, og dette er en kulmination på det flotte stykke arbejde, som forbundet og dets medlemmer har gjort gennem de sidste mange år. Aalborg er et kraftcenter for karaten i Danmark med mange danske og internationale mestre. Det bliver stort for karaten og for byen, når byen rummer af kampråb og cirkelspark i ugen for mesterskaberne, fortæller Thomas Bjuring, formand for Dansk Karate Forbund.

- Det er en virkelig god nyhed for Aalborg. Arrangementet passer perfekt til såvel Aalborg som Gigantium, og tidspunktet kunne ikke være bedre, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen og fortsætter:

- Aalborgenserne får et suverænt oplevelsestilbud i den mørke vinterperiode. Det er også helt fantastisk for vores lokale klub Aalborg Sportskarate, som i de seneste år har leveret nogle helt fantastiske resultater. Og sidst men ikke mindst generer et arrangement af denne størrelse både omtale af Aalborg og giver vores hoteller og restauranter noget at lave.

Mads Sølver Pedersen, fungerende Sundheds- og kulturrådmand:

- Det bliver en fantastisk event for byen. Ikke mindst for det store og brede kampsportsmiljø vi har i kommunen, som vil få et stort løft af at opleve kampsport på absolut højeste plan. Samtidig håber vi også, at U21 EM i karate kan inspirere flere til at prøve kræfter med kampsporten, hvilket vil understøtte de mål, vi har med projekt "Bevæg dig for Livet" hvor vi gerne skal have gjort flere borgere fysisk aktive

Det er første gang, at et officielt europamesterskab kommer til Danmark.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...