Den erfarne musiker er nomineret i The Josie Show i USA

AALBORG: Emilie Andersen har været en del af musikbranchen siden hun var 14 år gammel, og hun har sunget både pop og country og andre genrer med en hel del bands.

- Så jeg har virkelig været med nogle år, og har spillet med nogle store, kendte bands som for eksempel Tender Feed og Bull´s Eye, fortæller hun med et stort smil under det lyse hår, mens hun hjemmevandt færdes i Worm-studiet i Hjørring, hvor hun sædvanligvis indspiller sin musik.

Hvad hun ikke har prøvet før er at blive nomineret i ret så fint selskab på en anerkendt amerikansk steraming radio, The Josie Show, der har til huse i Illinois.

- Det skyldes, at mine sange bliver spillet sådan "world wide," siger hun beskedent, men med tydelig stolthed i stemmen.

En af sangene, hun er nomineret med, har hun indspillet med datteren Mille, som mange sikkert kan huske som barnestjerne fra Aalborg.

- Hun synger vidunderligt, og det har været så fedt, men også udfordrende at synge sammen med hende, fortæller hun om samarbejdet, der er nomineret i kategorien "gospel" med sangen "Angel," der er skrevet af Sarah McLachlan.

Den anden sang har hun indspillet i samarbejde med nu afdøde Kelly Lewis i kategorien "Bedste samarbejde." Det foregik ved, at de på skift indspillede. Emilie Andersen i Hjørring og Kelly Lewis hjemme i USA. På den måde blev "My Elusive dreams til."

- Det har været fantastisk at prøve, og jeg er så ked af, at han ikke er mere, siger hun stille.

- Han var noget ganske særligt.

Selve festligheden afholdes i Dollywood - altså der, hvor Dolly Parton bor.

- Åh, hvor ville jeg ønske, at jeg kunne være en del af det, men det er desværre ikke muligt i denne omgang, sukker Emilie Andersen.

Hun har nu ikke vilde drømme om et stort gennembrud, understreger hun.

- Jeg går ikke og forestiller mig, at jeg står foran et internationalt gennembrud, men hvor ville det være fantastisk, hvis de unge kunne få øjnene op for, at der er noget, der hedder country.

- Det ville virkelig glæde mig, hvis der stod en ny generation klar til at tage over. Det er ganske almindeligt at yngre mennesker interesserer sig for country i USA, siger hun og tilføjer.

- Skulle vi nu gå hen og vinde i vores kategorier, så er det første skridt måske taget. Jeg har puttet mig lidt efter så mange år som musiker - det laver vi lidt om på nu.

Afgørelsen falder 8. september.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...