Blot 23 år og allerede selvstændig frisør - Andreas Munkholm har åbnet salon på Hasserisvej. Foto: Henrik Bo
Mennesker

En drøm er gået i opfyldelse - Andreas har åbnet egen frisørsalon

Andreas Munkholm værner om det gode håndværk og at kunderne skal føle sig godt tilpas

12. november 2020 kl. 17:57

AALBORG: Det er en drøm, der er gået i opfyldelse for Andreas Munkholm, der for nylig har åbnet egen frisørsalon. Du finder den som en del af Theolix i Hasseris, hvor den 23-årige frisør allerede nu er godt i gang.

- Jeg har altid vidst, at jeg ville være selvstændig og drømt om min egen salon. Og jeg tænkte, at det lige så godt kunne være nu, så jeg kan få noget erfaring, siger han, der slog dørene op blot tre dage efter, han var færdiguddannet.

- Og det er gået over al forventning, selv om corona selvfølgelig betyder, at kunderne aflyser, hvis de er det mindste småsyge. Hvilket de selvfølgelig også skal.

Andreas Munkholm har åbnet salon her hos Kiki Borup i Theolix. Foto: Henrik Bo

Andreas Munkholm tilbyder alle former for klip og betegner sig selv som en all round-frisør, dog er der to ting, han især har specialiseret sig i.

- Det ene er herrearbejde, hvor der er nogle meget stringente basisregler, og jeg synes, det tekniske arbejde er rigtig spændende. Og så går jeg meget op i hårfarve. Man kan lave en fed forvandling af kunden på relativ kort tid, siger han.

- Jeg lægger også meget vægt på kundernes ønsker og lytter til dem. Men jeg kommer også med mine egne input til, hvad jeg synes, der passer til personen. Som frisør har jeg jo faglig ekspertise.

At Andreas Munkholm er blevet selvstændig frisør skyldes lidt af et tilfælde.

- Mode og skønhed har altid interesseret mig, og da jeg på et tidspunkt flettede min lillesøsters hår, spurgte min far, om det ikke kunne være noget for mig at blive frisør, siger han, der flyttede hertil fra København for fire år siden.

- Jeg havde ikke selv tænkt tanken, men pludselig vidste jeg, at det var det rigtige fag for mig.

Indtil videre driver Andreas Munkholm selvstændig salon hos Kiki Borup i Theolix på Hasserisvej 97.

- Jeg har kendt Kiki i flere år, og på sigt er det planen, at vi skal samarbejde om Theolix, så vi deler ejerskabet. Det glæder jeg mig meget til, jeg er glad for vores samarbejde, siger han.

- I første omgang vil jeg dog gerne bygge min egen kundekreds op. Jeg ser det lidt som en prøveperiode for mig selv, inden jeg er klar til at tage næste skridt.

Selv om salonen er ny, har Andreas Munkholm allerede udmærket sig. Dels vandt han herrediciplinen ved DM i Skills i januar, og han har også modtaget et legat fra håndværkerforeningen for at have udmærket sig, mens han var i lære.

Og så kan kunderne ellers glæde sig til at møde en frisør, der både går op i sit håndværk og at lære kunderne at kende.

- Jeg bruger den tid på kunden, der er brug for. Det skal være en god oplevelse at besøge mig og min salon, det går jeg aldrig på kompromis med, siger Andreas Munkholm.

Annonceret indhold

Nyeste