Audition for børn 0.-4. klasse på Nordkraft

AALBORG: Aalborg Kulturskole er endnu engang parat til at åbne dørene for alle børn i 0. - 4. klasse, der vil prøve kræfter med ballet på talentniveau.

Kulturskolen er nemlig det nordjyske talentcenter for Det Kongelige Teaters Balletskole, og holder i den forbindelse audition, hvor de børn, der har forudsætninger til ballet på talentniveau, kan blive tilbudt en plads på talentholdet.

Det er ikke nødvendigt at kunne danse ballet i forvejen, da det først og fremmest er børnenes fysiske og musikalske anlæg, der lægges vægt på ved optagelse.

- Det er en udbredt opfattelse, at ballet er for piger, men faktisk er der mange facetter ved ballet, der tiltaler mange drenge, fortæller Allan Mortensen, der er balletunderviser ved Aalborg Kulturskole.

- Ballet er eksplosivt, kraftfuldt og fysisk udfordrende, uddyber han, men samtidig sjovt. Derudover er der rig mulighed for børnene til at udfolde deres kreativitet, når vi eksempelvis laver øvelsen "find på trin", forklarer Allan Mortensen.

Kulturskolens talenthold for ballet træner tre gange ugentligt.

Både drenge og piger kan komme til audition til ballet på talentniveau på Nordkraft lørdag den 21. april om formiddagen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...