Jonny Hefty og Jøden er to "Gamle drenge" der kan fejre jubilæum . Privatfoto
Livet her

En gammel dreng har snart 10 års fødselsdag

- og kan fejre 3 millioners jubilæum på Youtube

14. marts 2021 kl. 10:30

AALBORG: "Av, av, av, fars kaffe, den er maje, maje varm." Den sætning vækker glæde hos mange aalborgensere, og er der fest, er det en af de sange, der godt kan snige sig ind i playlisten. Sangen har snart 10 års fødselsdag, og har netop rundet de 3 millioner afspilninger på Youtube. Men hvordan opstod sangen egentligt?

- Den er født ud af virkeligheden, det er et generations portræt. Den har jo masser af selvironi, og på det tidspunkt var jeg lige blevet far. Så sætningen: "av av, fars kaffe er maje, maje varm" er jo en som jeg havde brugt. Jeg havde jo en lille baby der møffede rundt på mig og skulle lære at kaffen er varm, fortæller Jonny Hefty aka Jakob Ørom.

- En sætning som; "Min mund siger ja, men min røv siger nej til at gå på druk to dage i streg", er jo også rigtig, når man når op i årene. Så straffer det lidt mere, når man går på druk, fortæller Jonny Hefty.

Sangen har fået sit eget liv i løbet af de 10 år den har eksisteret.

- Sangen er jo blevet en fødselsdagssang, som bliver delt igen og igen, når der er nogen, der runder et skarpt hjørne. Når man runder de 30, 40 eller 50, skal man da lige have at vide, at man er blevet en gammel dreng eller en gammel kran, lyder det fra Jonny Hefty.

Sangen har været med til at åbne mange døre for Hefty og Jøden, og den er da også årsagen til, at de har været på turne med TV2.

- TV2 kom jo og spurgte, om vi ikke ville med dem på tour, hvor bandet spillede den og Steffen Brandt sang med på omkvædet. Vi fik lov til at spille sangen for helt op til 30.000 mennesker. Sangen er naturligvis stadigvæk med når vi optræder. Har man et spil kort, er Gamle Dreng spar es. Sangen er en garanteret fest og der er masser af muligheder for at inddrage publikummet. Vi bliver ikke selv træt af den, vi hører den jo kun når vi optræder, fortæller Jonny Hefty.

Videoen til Gamle Dreng har netop rundet de 3 millioner afspilninger på Youtube, og videoen blev der ikke brugt lang tid på.

- Vi lavede bare videoen på fire timer. Hvor vi havde lånt fotografens mormors hus. Jøden barberede lige en måne, der var jo ikke noget budget. Vi havde ingen ide om, at den ville blive spillet så mange gange, slutter Jonny Hefty.

Hvad er det så den her sang kan og hvorfor bliver den ved med at leve? Det har musikchef Jan Jensen på ANR og Radio NORDJYSKE et bud på.

- Humoren, selvironien og ikke mindst en ”brug hardcore dialekt”-berøringsangst, der kan ligge på en meget lille sted, er med til at gøre ’Gamle Dreng’ til en helt igennem fantastisk sang. Når Hefty rapper ”av, av, av, fars kaffe, den er maje, maje varm”, skal man være mere end almindelig sur og gnaven for ikke at trække på smilebåndet. Og selv om han og makkeren Jøden begge er nået op at være midaldrende, så lægger de den stadig så tight på et beat, som få kan, udtaler Jan Jensen.

Annonceret indhold

Nyeste