I Nørresundby kan du køre hunden i ”vaskehal” og undgå vandpjaskeriet hjemme i badeværelset

NØRRESUNDBY: En regnfuld årstid som efteråret kan være lidt af en udfordring for hundeejere, der kan få våde og mudrede pelse ind i stuerne efter hver luftetur. Men nu behøver du ikke længere bøvle med vask og tørring i dit eget badeværelse - du kan simpelthen køre hunden i ”vaskehal”.

På Hjørringvej 185 i Nørresundby har Kenneth Sørensen åbnet en hundevask, hvor du ganske vist skal gøre arbejdet selv, men hvor alle remedier som hundeshampoo, vand og føntørrer er til din rådighed. Samtidig har du hunden i en højde, der er knap så rygbrækkende, som hvis vasken foregår hjemme i badekaret eller brusekabinen, og du slipper for svineriet, når hunden ryster sig efter vasken.

Susanne Justsen
Kenneth Sørensen viser, hvordan vaskestationen fungerer. Foto: Kim Dahl Hansen

Eget design

Kenneth Sørensen har siden 2010 - og i flere år med god hjælp fra værkstedshunden Ib - drevet virksomheden Smartfetch i Sæby, der producerer hundeudstyr, og han har selv designet og fremstillet vaskestationen.

- Ib, der desværre ikke er her mere, var en langhåret schæfer, og når man vasker sådan en stor hund i en brusekabine, skal man som regel nærmest gøre hele huset rent bagefter. Så min idé var at gøre det muligt at slippe for al den rengøring, for jeg var sikker på, at jeg ikke kunne være den eneste, der havde det problem, siger Kenneth Sørensen.

Amerikanerne har allerede i nogle år haft forskellige typer vaskestationer til hunde på markedet, og dem har Kenneth Sørensen ladet sig inspirere af.

- Men jeg har sat mit eget præg på designet, siger opfinderen, der udover at få hunden op i en fornuftig arbejdshøjde, også har bygget vaskestationen med en ekstra høj kant, så hundeejeren ikke ender med at blive ligeså pjaskvåd som hunden.

Susanne Justsen
Nørresundby´s nye selvbetjenings-hundevask er den første af Kenneth Sørensen har åbnet, men han regner ikke med, at det bliver den sidste. Foto: Kim Dahl Hansen

Flere på vej

Vaskestationen er 100 procent selvbetjent, men den er ifølge Kenneth Sørensen nem at bruge. Du booker en ledig tid på Hundevask.dk og betaler med kort eller mobilepay. En time før vasken får du tilsendt en adgangskode til døren, og når du har lukket dig ind, har du 45 minutter til at få mudder og sand ud af din firbenede vens pels. En vask koster 79 kroner på hverdage og 99 i weekenderne, og ifølge Kenneth Sørensen er der allerede så stor interesse for hundevasken, at han overvejer at ekspandere.

- Det er den første vaskestation, jeg har åbnet, men jeg tror ikke, det bliver den sidste, siger han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...