Syv hardcore fjordbadere skal konkurrere i issvømning

AALBORG: De fleste af os kunne nok få lidt kolde tæer alene ved tanken om at svømme rundt i Limfjorden her i januar.

Men for en gruppe vinterbadere fra Aalborg er det kolde vand bare opvarmning til, hvad de måtte møde i begyndelsen af februar. Her stiller de syv nemlig op til VM i Issvømning i Slovenien.

- Vi forventer at få en kæmpe oplevelse ud af det. For mit eget vedkommende er det nok den eneste gang, jeg kommer til at prøve det, fortæller Birte Sørensen.

Katrine Schousboe
Om det bliver til medaljer, betyder mindre for de syv - det er oplevelsen, der tæller. Foto: Lasse Sand

Konkurrencen, som har 830 deltagere fra 30 forskellige lande, finder sted i naturskønne omgivelser i Bledsøen i den nordvestlige del af landet. Gruppen skal sammen med de op mod 100 danskere deltagere dyste i i alt 17 forskellige discipliner fra 25 meter bryst til 1000 meter fri.

Temperaturen på vandet i søen ligger omkring frysepunktet, og i det hele taget er reglerne for issvømning eller winter swimming, som det kaldes på engelsk, at det skal være koldere end fem grader.

For Birte Sørensen og de andre her fra byen er det dog ikke noget problem. De er alle garvede fjordbadere.

- Jeg har selv boet i Tranum og vinterbadet i mange år i grødis i Vesterhavet. I 2018 begyndte jeg i Vikingklubben Isbjørnen og svømmer hver morgen kl. 06.30, forklarer hun.

Birte Sørensen er med sine 76 år gruppens absolutte alderspræsident, mens de øvrige deltagere er fra midt i 30'erne og op, men på trods af forskellene hygger de sig i hinandens selskab, når de mødes søndag formiddag og springer i fjorden nøjagtig kl. 10.57 efterfulgt af en kop te og snak i klublokalet.

Katrine Schousboe
De syv deltagere Marianne Astorp, Peter Astorp, Otto Carlsen, Tom Kristensen, Lone Birgitte Møller, Helle Nygaard og Birte Sørensen mødes om søndagen og træner forud for VM. Foto: Lasse Sand

Ingen går tilsyneladende specielt op i om de vinder noget eller ej, selv om det er et VM. Det handler om at være med.

- Selvfølgelig kunne det være sjovt at komme hjem med en medalje, men det er ikke derfor, vi gør det. Det er en udfordring, og det må vi prøve, konstaterer Birte Sørensen, som dog tilføjer, at hun indtil videre er eneste kvinde i sin kategori på 50 meter.

- Så måske får jeg en medalje bare for at være med, siger hun med smil i stemmen.

De syv sætter kurs mod Slovenien 2. februar. Og også her har de valgt en lidt utraditionel tilgang. Med tanke på klimaet foregår turen frem og tilbage nemlig med tog.

- Det er også en del af oplevelsen, og så får vi jo også god tid til at tale med hinanden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...