Callie har næse for at finde din tabte vielsesring eller dine nøgler

AALBORG: Callie har næse for at finde tabte og forsvundne effekter.

Hun er en sand mester ud i den svære kunst at skaffe en genstand til veje, som ved et uheld er tabt ét eller andet sted af ejermanden m/k.

Callie er såmænd kun seks år gammel, og hun er en grå schæferhund med et speciale, der nytter, fornøjer og gør god gavn for mange ulykkelige mennesker.

For hun er nemlig en rigtig hund efter at finde dit kæreste og mistede eje til dig, når du ellers tror, at alt håb om at finde det tabte er ude.

Der sidder nemlig en toptunet sporings-næse på schæferhunden, der har licens til at finde f.eks. din tabte vielsesring, pung, nøgler, smykker, høreapparat, briller, taske osv. til dig.

Sammen med sin bedste ven og ejer, den 78-årige Knud Krebs, Øster Sundby, udgør de to et dynamisk makkerpar, der har mere end svært ved at acceptere, at en eftersøgningsopgave skulle være en mission impossible.

De går til opgaven med krum hals og med hundesnuden godt nede ved jorden, når de drager på eftersøgningsmission i felten.

Nål i en høstak

Mand og hund er således aktive aktører i Danmarks civile Hundeførerforenings eftersøgningstjeneste (DcH), og de sætter en ære i at lede efter den nok så berømte nål i en høstak.

Knud Krebs siger til aalborg:nu, at det er en gratis tjeneste for alle, der ønsker at gøre brug af den, og kunderne skal kun betale for kørslen.

- Vi hjælper hellere end gerne folk med at lede efter det, de har mistet.

- Intet er for småt, og intet er for stort, når vi påtager os en eftersøgningsopgave, siger han og tilføjer, at man dog desværre ikke kan udstede en garanti for, at man finder den tabte genstand.

- Men vi kan til gengæld love, at vi gør alt, hvad der står i vores magt for at hjælpe dem, der henvender sig til os.

Knud Krebs fortæller videre, at han og Callie er på eftersøgningsopgave 10 til 12 gange på årsbasis.

- Hvis vi søger i det rigtige område, så finder vi den mistede genstand i 60 til 70 procent af tilfældene.

- Så vores succes-rate er absolut tilfredsstillende, pointerer han.

Stor tilfredsstillelse

Callie og Knud er medlemmer af DcH Lindholm, hvor Knud har været medlem i den lokale klub i ca. 25 år.

DcH’s eftersøgningstjeneste har derimod kun eksisteret i knap 10 år og har i øvrigt jubilæum i maj i år.

Ifølge Knud Krebs er hundeførerforeningen en landsdækkende forening med 125 lokalforeninger fordelt på seks kredse og med ca. 13.000 hundeejere.

Knud Krebs:

- DcH Lindholm ligger i kreds 1., og den dækker fra Skagen i nord til Hobro i syd.

- Vi har ca. 120 medlemmer, og vi er 12 eftersøgere - som vi kalder os - i kreds 1.

- På landsplan er der i alt 86 hundeførere med i eftersøgningstjenesten, og i 2017 blev der udført ikke færre end 196 eftersøgningsopgaver over hele landet.

Knud Krebs lægger ikke skjul på, at det giver ham en meget stor tilfredsstillelse at kunne hjælpe folk med at finde tabte effekter.

- Og jeg ved med sikkerhed, at Callie har det præcis på samme måde, siger han smilende og tilføjer, at man kan kontakte eftersøgningstjenesten på følgende telefonnummer: 71 10 40 69.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...