Carl Emil Petersen kan opleves på Studenterhuset torsdag aften. Foto: Johanna Sirring
Livet her

En tur i byen

Masser af kulturelle tilbud i Aalborg

02. november 2017 kl. 17:38

AALBORG: Aalborgs byliv tilbyder noget for enhver smag, hvad enten du er til mærkværdigheder eller bare ønsker et godt grin med Adam og Noah. Den kommende weekend består med andre ord af en udsøgt kulturel buffet, som tæller oplevelser, der involverer tematiserede bar-aftener, gamle arkadespil og selvfølgelig en håndfuld nøje udvalgte koncerter.

Torsdag 2. november

Eventyret for Carl Emil Petersen startede med bandet Ulige Numre, der på rekordtid stjal alles ører med storhittet “København".

Det var på deres selvbetitlede EP, og ganske kort tid efter udgav de debutalbummet “Blå", der gjorde dem til et af landets mest populære rockbands. Efterfølgeren “Grand Prix" slog fast med syvtommersøm, at Ulige Numres musik var folkelige sange fra en ung storby-poet, men glæden var kortvarig da det blev offentliggjort, at sangskriver og forsanger Carl Emil Petersen havde brudt med sine gamle venner - for at realisere et musikalsk solo-projekt. Første stoppested, på egne ben, var ved dette års Roskilde Festival, hvor Carl Emil Petersen gav publikum nye og “gamle" sange, der til alles store fornøjelse skabte en uforglemmelig koncert. I forlængelse af flere topanmeldelser skrev musikmagasinet Bands of Tomorrow “ Koncerten kammede over i et konfettifyldt sidste omkvæd af “København" med fællessang fra hele publikum, og det var tydeligt at se, at hverken musikerne på scenen eller publikum foran Arena ønskede at koncerten nåede sin ende."

Du kan opleve Carl Emil-Petersen på Studenterhuset kl. 21 for 125 kr.

Fredag 3. november

Tonstungt er et elektronisk arrangement, der denne weekend fejrer tre års tilstedeværelse i Aalborg, og det gør de med et ganske særligt line-up - DJ trioen Apeiron Crew. Crewet består af tre kvindelige DJ’s, der også fungerer som soloartister under navnene Mama Snake, Smokey og Solid Blake. Til hverdag residerer de i København, der er hjemstavn for Snake og Smokey, mens Solid Blake er fra Skotland. Trioen har det sidste år spillet til større festivaler i ind- og udland, hvor publikum og anmeldere har delt stor begejstring for de tre pigers elektroniske kompositioner og grænsebrydende teknomusik. Platform4 danner rammerne for Tonstungt-arrangementet, hvor du kan opleve Apeiron Crew for 40 kr. Koncerten starter kl. 22.00

Hvis du bedre kan lide analog musik med guitar, trommer og bas i et klassisk rock-setup, spiller den aalborgensiske grunge-gruppe Via Mala i Skråens lounge, til Skråen By Night. Bandet har netop udgivet deres 2. EP “Drifting Apart" med Asger Techhau - trommeslageren fra Kashmir - bag knapperne. Efter indspilningerne af pladen tog Via Mala med Techau på turné og gruppen er i øjeblikket musikalsk stærkere end nogensinde, klar til at spille deres nyeste sange for et veloplagt publikum. Du kan opleve Via Mala i Skråens Lounge kl. 22.30 for en Vejgaard dollar - 50 kr.

Lørdag 4. november

Arcade bar er tilbage på Platform4, hvor du på lørdag kan opleve videospil af den gamle skole - og det nyeste nye - på storskærm. For at komme i den rigtige stemning vil højtalerne spille IDM, Chiptune og Vaporwave (arkadespil-musik), alt imens du kan nyde en drink i baren. Der er gratis indgang fra kl. 21.

Hvis du er en af dem, der aldrig har været super begejstret for arkade spil og den dertilhørende musik, er der rockbar på 1000Fryd. Her garanteres hårdtslående tråd, der kan få selveste Lemmy Kilmister (Motorhead) til at genopstå fra de døde, bunde en flaske whisky og rejse til Aalborg med raketfart. Der er gratis entre på 1000Fryd fra kl. 19.

Nikolaj Vonsild (When Saints Go Machine) og Kristian Finne (Chorus Grant) startede i 2014 fællesprojektet “Cancer", der lige siden deres debut har vakt anmeldernes interesse i hele Europa. Musikken kan bedst beskrives som minimalistisk popmusik, der tenderer til den skrøbelige side. Det soniske univers er sensitivt, men imødekommende og der går ikke mange minutter, før sangenes sjælfulde toner bider sig fast i kroppen. Udover deres sange har været, og stadig bliver, spillet på P6 Beat, har to kanaler fra britiske radio BBC - BBC1 og BBC Radio 6 Music - også bidt mærke i den danske duo. En af de fascinerende ting ved “Cancer" er, at de formår at levere drømmende kompositioner, som både kan tage lytteren helt ned i sind og tempo, men ligeledes få det hele til at eksplodere i et intenst festfyrværkeri af effekter og artefakter. Du kan opleve Cancer lørdag aften på Studenterhuset kl. 21.

Billetter koster 100 kr. (inkl. gebyr).

Søndag 5. november.

Den sidste dag i weekenden er der rig mulighed for at få sig et godt grin, når de folkekære Adam og Noah kigger forbi Skråen.

Dette er opfølgeren til den total-udsolgte “Sker Der Dansker"-tour, hvor de lavede storslået underholdning om de kulturelle forskelle mellem danskere og andre kulturer. “Klogskab"-touren startede i foråret 2017, og ligesom forgængeren blev forårstouren lynhurtigt udsolgt, da mere end 15.000 nåede at sikre sig billetter. På baggrund af den enorme interesse har Adam og Noah nu kickstartet en efterårstourné, hvor de endnu engang tager showet rundt i landet, og for anden gang besøger de Aalborg. Der er garanti for en latter-krampende afslutning, på en begivenhedsrig weekend, når Adam og Noah runder din søndag aften af på Skråen.

Showet, der stadig har få billetter tilbage, starter kl. 19

Annonceret indhold

Nyeste