Vi har endnu ikke set toppen, lyder meldingen

AALBORG: Smitten med covid-19 fortsætter med at sætte sit præg på hverdagen herhjemme, og trods udsving er tallene markant høje.

- Vi har generelt set en voldsom stigning her efter nytår. Det er som forventet også i tråd med den risikovurdering, vi har fået fra Statens Serum Institut om stigende smittespredning den kommende tid, siger Jan Nielsen, der er ansvarlig for kommunens coronaindsats.

- Tallene vil fortsætte med at stige, og vi har ikke set toppen endnu.

Han bemærker dog, at det kan se ud som om, tallene her er ved at stabilisere sig lidt. Men han understreger samtidig, at der var udfordringer med coronatallene først på ugen. Det betyder, de først var underestimerede og derefter overestimerede.

- Der har været nogle dage med omkring 700 smittede her i kommunen, fra onsdag til torsdag var tallet 728, mens der er et fald fra i går til i dag, hvor antallet er 547, siger Jan Nielsen.

Det samme gør sig gældende på landsplan, hvor antallet af nysmittede i dag er 18.261. Det er også et fald i forhold til de seneste dage.

Jan Nielsen understreger, at det bedste, man kan gøre, er at følge retningslinjerne og huske at holde afstand og spritte af.

- Og så naturligvis lade sig vaccinere.

Dagens opgørelse fra Statens Serum Institut viser 4991 smittede i Aalborg Kommune den seneste uge.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...