Så er der plads til julehygge, mandelbod - og til at juleshoppe

AALBORG: Lige nu er der stor aktivitet på Nytorv. Der er nemlig ved at blive gjort klar til julen. Væk med byggehegn og rod på Nytorv. Stykket foran Salling er godt i gang med at ændre udseende, og der er ved at blive planeret.

- Vi fjerner byggeplads-hegnene, og så retter vi også lige gruset lidt af. Vi laver tre overgange i asfalt, så man er sikker på at kunne krydse vejen tørskoet. Vi laver en overgang ved løveapoteket og henne ved Walter, de bliver tre meter brede. Og så laver vi en overgang ved Sallings hovedindgang som bliver fire meter bred, lyder det fra civilingeniør i Aalborg Kommune, Laura Sand Pedersen.

Langs de nye asfaltovergange vil Aalborg City så smykke dem med juletræer og lys.

- Ved den brede overgang kommer der til at stå en mandelvogn. Det er Flemming Thingbak der står for udsmykningen, det er han lidt bedre til, end vi er, lyder det grinende fra Laura Sand Pedersen.

Der kommer ikke til at være byggeaktivt på det område hen over julen, men anlægsarbejdet fortsætter på Østerågade.

- Vi har dog lovet at tage hensyn til de butikker, der ligger der, så vi planlægger arbejdet på en måde, som sikrer det bedste flow for de handlende og butikkerne, lyder det fra Laura Sand Pedersen.

Niels Skovmand
Så er byggeplads-hegnene ved at blive pakket væk, de kommer dog tilbage i det nye år. Foto: Niels Skovmand

Det betyder dog ikke at det er slut med anlægsarbejdet på Nytorv.

- Vi regner med at genoptage arbejdet i uge tre, der skal vi fortsat lave ledningsarbejde. Det bliver dog ikke så dybe huller, som vi har set, da de store ledningsarbejder er overstået. Men det bliver igen en lidt træls omgang, fortæller Laura Sand Pedersen.

Arbejdshegnet vender også tilbage i uge tre, da der igen kommer til at være byggeplads. Indtil da kan vi dog nyde, at det er pakket væk.

- Vi er meget glade for det samarbejde, vi har med kommunen. Specielt i år, grundet covid-19, er det vigtigt, at vi kan sikre, at de handlende kan komme til butikkerne, lyder det fra direktør for Aalborg City, Flemming Thingbak.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...