Kristine Sofie Højen (tv) og Emma Mai Petersen (th) har været veninder siden 2005, hvor de mødte hinanden til spejder i Silkeborg. Foto: Sarah Thun
Shopping

Endelig: Nu er Buens Bogcafé åben

Onsdag slog Kristine og Emma dørene op for deres café og boghandel i Maren Turis Gade

01. december 2021 kl. 15:21

AALBORG: Klokken 10.00 onsdag ramte de to veninder Kristine Sofie Højen og Emma Mai Petersen endnu en milepæl i deres seneste eventyr.

Her åbnede de nemlig for første gang dørene til deres fysiske boghandel og café. Her finder du god kaffe, te og croissanter - og ikke mindre end 700 titler af litteratur, som på den ene eller den anden måde berører LGBT-genren.

- Det er syret, glædeligt, fantastisk og nervepirrende endelig at stå her med en åben butik, fortæller Kristine Sofie Højen, som især er begejstret over at være med til at skabe et LGBT-mødested, som ikke har nogen aldersbegrænsning - her kan man være, uanset om man er 0 eller 99 år.

Der var lidt stille onsdag formiddag - men mon ikke kunderne nok skal dukke op, når det klarer lidt op udenfor. Foto: Sarah Thun

Hele den ene væg er beklædt med bøger, og både reoler og bænkesæt er snedkereret ud af loftsbrædder fra en gammel gård, og i det hele taget er der rigtig meget genbrug, kunst og istandsatte ting i lokalet, og det er altså kvinderne selv, der har lavet det hele.

- Det er bare sjovere at lave tingene selv end at bruge penge, man ikke har, forklarer Emma Mai Petersen, som har brugt mange timer på at slibe loftsbrædderne til.

- Vi har brugt rigtig meget tid på Google også for at finde nogle løsninger på de ting, vi ikke vidste, hvordan man lavede.

Men nu står lokalerne der altså. Der er både familieafdeling med børnebøger og pegebøger, et loungeområde bagerst i lokalet og en kombineret boghandel og café helt ude i front.

Du kan få en kop god kaffe i caféen, og så er der masser af siddepladser. Foto: Sarah Thun

Og faktisk opstod hele ideen til boghandlen, da Kirstine i sit virke som bibliotekar skulle finde en billedbog, hvor hovedpersonen havde lesbiske forældre. Det var utrolig svært at finde på et almindeligt bibliotek, og hun konkluderede, at hvis det var så svært for hende som bibliotekar, så måtte det være langt sværere for alle andre.

Nu står boghandlen der, og på åbningsdagen var der utrolig stille. Sandsynligvis på grund af de mængder af sludagtig sne, der væltede ned fra himlen og som journalisten her måtte kæmpe sig igennem for at besøge caféen.

Adskillige venner af huset er dukket op, og forhåbentlig kommer veninderne senere til at invitere kunder indenfor, som de aldrig har mødt før, og det glæder de sig vildt meget til, og så er vi tilbage ved det nervepirrende:

- Vi er nok spændte på at finde ud af, om der virkelig er et behov, og om folk er klar på at lægge penge og tid i det, eller om det bare er noget, folk siger på nettet, fortæller Kristine Sofie Højen.

På den blåmalede disk er udstillingsbord for såvel håndsprit som blomster og gratulationskort i forbindelse med åbningsdagen. Foto: Sarah Thun

Indtil videre har kvinderne dog mødt masser af opbakning - de har allerede vundet en pris for deres forretningsidé, og på fredag klokken 17.30 kan du deltage i deres åbningsreception, hvis du også vil ønske tillykke.

Alternativt kan du dukke op og shoppe løs i butikken i Maren Turis Gade 12 alle hverdage 10-18 og lørdag 10-15.

Bogreolerne har indehaverne selv været med til at lave - ud af 116 år gamle loftsbrædder. Foto: Sarah Thun
Annonceret indhold

Nyeste