Faktisk drejer det sig om hele tre lejemål på Vesterbro, der lige nu er ved at blive lagt sammen for at gøre plads til en ny forretning

AALBORG: Passerer du Blockbusters tidligere forretning på Vesterbro, vil du måske bemærke, at der står udlejet i vinduerne, og ikke mindst at der indenfor er håndværkere, som arbejder flittigt med at rive vægge og lofter ned. Der har ikke været meget gang i den på adressen, siden videoudlejningsbutikken drejede nøglen om tilbage i 2014, men nu står Aalborg Stenhuggeri altså klar til at flytte ind.

Ny facade

De forlader nemlig deres velkendte adresse på Kirkegårdsgade efter mere 100 år for at flytte ind på Vesterbro.

- Grunden på Kirkegårdsgade er blevet solgt, og siden da har vi været ude og kigge på mange lokaler i byen. Vi vil rigtig gerne være synlige, fordi folk altid har vidst, at vores butik og udstilling lå lige ved siden af kirkegården. Nu skal de kunne finde ud af, hvor vi er flyttet hen, fortæller stenhugger Preben Pedersen.

At det har taget lidt tid at finde et nyt lejemål, skyldes flere ting. Blandt andet at der skulle være mange facademeter, og det er i den grad opfyldt på Vesterbro, hvor det ikke kun er Blockbusters tidligere butik, men også nabolokalerne, der er taget i brug.

- Vi arbejder på et nyt koncept i stenhuggerbranchen, som, vi tror, vil gøre sig godt i det nye lokale, og så har vi jo en stor udstilling. Derfor vil vi gerne have en del facademeter, siger han.

Han vil endnu ikke løfte sløret for, hvad konceptet dækker over men lover at melde det ud, så snart det er helt på plads. Indtil da skal kræfternes bruges på at klargøre det nye lejemål, hvor alt skal renoveres, inden stenene kan flyttes ind. Udenfor kommer der også til at ske ændringer med en helt ny facade og nye vinduer.

- Det er et større projekt, men vi håber, det kan blive færdigt så hurtigt som muligt. Vi er klar til at flytte, fortæller Preben Pedersen.

Aalborg Stenhuggeri, som er en del af Danske Stenhuggerier A/S, håber at kunne åbne dørene til deres nye butik til efteråret. Nærmere bestemt imellem 1. oktober og 1. november.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...