McDonald's har lanceret endnu en gourmet-burger - denne gang er rødvinssaucen skiftet ud med sort dressing

AALBORG: Så er den gal igen. Endnu en "gourmet"-burger fra McDonald's er landet på menukortet rundt omkring på de danske McDonald's restauranter.

Senest fik vi en gourmet burger med rødvinssauce og en alkoholprocent lige omkring 0,15 - og det var mildest talt en burger, der delte vandene.

LÆS OGSÅ: Ny gourmet-burger med rødvinssauce fra McDonald's. Vi har smagt den, så du ikke behøver. Helt seriøst

På sin hjemmeside skriver McDonald's retorisk: Skal man stoppe, mens legen er god?

Og det skal man åbenbart ikke, for det er endnu engang Jonathan Berntsen, der står bag den nye gourmet-burger på menukortet. Homestyle Caesar Chicken, hedder den.

Vi tog endnu engang benene på nakken og skyndte os ned for at smage på det nyeste skud på stammen af burgere skabt i samarbejde med gourmet-kokke.

Det lover de

Ligesom sidste gang, er kokken virkelig gået kreativt til værks.

Han har nemlig skabt en cæsarsalat-burger - bare sådan uden salat. Du får nemlig en burger "med sort hvidløgsmayo, crispy kylling, bacon, ostemayo, salat, rødløg og tomat i en blød briochebolle. Knap så meget salat - meget mere burger."

Det er nemt at få øje på de forskellige elementer fra en klassisk cæsarsalat - vi får kylling, noget sprødt fra paneringen, salat og tomater - men parmesanen er så blevet til ostemayo? Men måske kan det alligevel noget? Vi giver burgeren en chance!

Anne  Norre og Victoria Skibsted
Den nye Homestyle Caesar Chicken ser faktisk ret indbydende ud - hvis du spørger os. Foto: Anne Norre

Førstehåndsindtryk

Da vi pakker burgeren op lige udenfor indgangen for at tage billede af herligheden, ser den faktisk ret indbydende ud.

Kyllingen er stor og crispy, salaten ser sprød ud og så er der virkelig meget dressing i burgeren. Både af den sorte hvidløgsdressing - som vi undrer os over farven på - og den hvide ostedressing.

Vi tør allerede nu godt spå, at du skal være en rigtig dressingpige for at blive vild med den her burger.

Sådan smager det

Kyllingen er virkelig dominerende i smagen, og paneringen er ikke nået at blive blød på den fem minutter lange gåtur fra restauranten til vores redaktionslokale. Det er i sig selv et enormt stort plus i vores bog, for der er ikke noget værre end blød panering.

Der er også fint med friskhed fra salaten og tomaterne - men vi stiller os selv spørgsmålet, om det er hjertesalat, der er i burgeren, som det er i en klassisk cæsarsalat. Vi er ærlig talt ikke helt sikre.

Baconen er fin - men på ingen måde dominerende i burgeren og briochebollen er blød ligesom den skal være.

Og så kommer vi til dressingen.

Anne  Norre og Victoria Skibsted
Dressingen ligner lidt.. ja.. Foto: Anne Norre

- Hvad er det? spørger den ene smagstester, Victoria undrende, og peger på den "sorte" dressing, der mest ligner noget, der kommer ud af numsen på en, der har rigtig ondt i maven. Farven er lysebrun og smurt ud i papiret, ser det bare helt forkert ud. Det er bare uheldigt.

Ifølge navnet er det en hvidløgsdressing, og det har vi nok lidt svært ved at forstå. Den smager af peber - og vi håber lidt, at det er der, den brune farve kommer fra.

- Men hvad smager den hvide af? spørger Anne, den anden smagstester. Vi finder desværre aldrig svaret, men kan af beskrivelsen af burgeren konstatere, at der er tale om smagen af ost. Så fik vi det på plads.

- De har altså noget med sovs, og det forstår jeg ikke helt, erklærer Victoria meget ærligt. Burgeren svømmer nærmest over i dressing, og med den meget markante smag af peber fra hvidløgsdressingen, bliver dressingen bare meget dominerende i burgeren.

Det er en skam, for det er lige det, vi havde håbet på, at rødvinssaucen i Jonathan Berntsens første burger i samarbejde med McDonald's ville være - dominerende og generelt bare til stede i burgeren.

Dommen

Vi får desværre ret i vores spådom om, at du skal være vild med dressing for at blive vild med cæsarburgeren. Du skal også være vild med smagen af peber, for ellers bliver det simpelthen en træls oplevelse.

Vi synes dog, at der er tale om en gevaldig opgradering fra en McChicken - så hvis det er din yndlingsburger hos McDonald's - så er det her måske burgeren for dig.

Kyllingen inklusiv paneringen er et kæmpe plus og helt burgerens raison d'être. Vi har dog lidt svært ved at få øje på, hvad burgeren har med cæsarsalat at gøre, og vi må give McDonald's ret, når de skriver: "Knap så meget salat - meget mere burger."

For det er mere en burger end det er cæsarsalat, og på den måde, kan man jo sige, at Jonathan Berntsen og McDonald's er nået i mål med deres vision - de har i hvert fald skabt en burger.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...