Her er den så! Henrik Jyrks nye gourmetburger Singapore Fried Chicken lavet i samarbejde med McDonald's. Foto: Victoria Skibsted
Mad & Drikke

Endnu en Jyrk-burger fra McD, men er den bedre end forgængeren?

McDonald's har lanceret endnu en gourmet-burger med Henrik Jyrk - denne gang med fried chicken og wasabi mayo

01. oktober 2021 kl. 18:18

AALBORG: - Alle fortjener mindst én vild smagsoplevelse om dagen, sagde Henrik Jyrk, da han lancerede sin første gourmet-burger i samarbejde med McDonald's, og den mente han altså, at man kunne få med hans Tokyo Teriyaki-burger.

Vi gav Henrik Jyrks første burger en hård medfart, da vi i sommer smagte burgeren med de store ambitioner. Den så mildest talt kedelig ud, og emmede ikke af den kærlighed, vi formoder, den garvede gourmetkok har lagt i den.

LÆS OGSÅ: Ny gourmet burger: - Ej, den ser da lidt kedelig ud?

Nu er Henrik Jyrk så klar med et nyt forsøg på en gourmet burger. Men er den bedre, end den første?

Vi har endnu engang sat os for at smage den nye gourmet-burger på McDonald's, så du ikke behøver... Eller hva'?

Det lover de

Den nye satsning af en gourmet-burger har fået navnet Homestyle Singapore Fried Chicken, og om burgeren skriver McDonald's på sin hjemmeside :

- Du får wasabi mayo, fried chicken, sweet & sour sovs, kimchi, icebergsalat og forårsløg - alt sammen i en lækker og blød briochebolle.

Vi får altså en burger, der er lidt stærk, lidt sød, lidt syrlig og lidt bitter, og som samtidig er blød i form af briochebollen og har lidt bid i sig fra den friturestegte kylling. Så langt så godt.

Dommen: Pas på wasabien

Det første vi lægger mærke til, er selvfølgeligt, at burgeren her ser betydeligt mere indbydende ud end sin forgænger.

Den nye Singapore Fried Chicken er noget mere indbydende at kigge på end forgængeren Tokyo Teriyaki, som du ser på billedet her. Arkivfoto: Victoria Skibsted.

Burgeren er ikke mast til uigenkendelighed som forgængeren, og kyllingen ligner rent faktisk et rigtig stykke kylling, der er paneret og friturestegt. Man kan også både spotte icebergsalaten og forårsløgene på toppen af kyllingen, og der er godt med begge slags dressinger i burgeren.

Lige nu er forventningerne høje.

- Virkelig crispy kylling, udbryder den ene smagstester, Victoria. Der er en god kontrast mellem den meget sprøde panering og kyllingen, der er dejlig saftig indeni. Paneringen er dog ret tyk, så det ville være underligt, hvis den ikke var godt sprød.

- Uh, der er godt med dressing i, sur/sød sovsen træder virkelig frem, mener den anden smagstester, Anne. Wasabi-mayoen træder også igennem i smagen.

- Ja, den er lidt spicy i eftersmagen, men det er ikke noget, jeg synes, overdøver, siger Victoria.

- Den smager faktisk virkelig godt, lyder det enstemmigt fra smagsdommerne, der dog ikke er helt enige om, at wasabi-mayoen er for alle.

- Hvis du har traditionelle, danske smagsløg, og du ikke er vild med, at din mad overhovedet er spicy, så er den her burger helt klar for stærk til dig, lyder dommen fra Anne, der godt kan lide lidt chili i maden, men som synes, at det sagtens kan blive for meget af det gode.

Hvad så med prisen?

Prisen ligger, ligesom med de tidligere gourmet burgere, på 60 kroner uden fritter og cola.

- Jeg synes så, at 60 kroner uden menu er lige lidt for meget, for det er jo McD, slutter Victoria.

Om du synes 60 kroner er for dyrt, må du selv vurdere, men burgeren, den er god! Tommel op til Henrik Jyrk, der i den grad beviser, at anden gang må være lykkens gang.

Burgeren er allerede nu at finde på menukortet på landets McDonald's restauranter.

Annonceret indhold

Nyeste