Kreativiteten blomstrer hos Mette Rogild-Olesen - men nu er det tid til at gå nye veje

AALBORG: Her er friske buketter, planter og evighedsblomster - i det hele taget finder du masser af kreative påfund som eksempelvis vægpynt formet af blomster på et cykelhjul.

Vi er hos Carla Blomster, hvor ejer Mette Rogild-Olesen lægger vægt på, at det hele tiden skal være både sjovt og udfordrende at lade kreativiteten folde sig ud. Hun er uddannet blomsterdekoratør og begyndte selv som elev i forretningen i Sjællandsgade, og da den blev sat til salg efter knap et år, slog hun til og købte den.

Tina Larsen
Mette Rogild-Olesen lægger vægt på, at kunden er i centrum her hos Carla Blomster. Foto: Claus Søndberg

- Jeg har altid vidst, at jeg skulle lave noget kreativt. Allerede som barn lavede jeg armbånd, tegnede og syede tøj, siger hun, der har haft blomsterhandlen i knap ni år og nu har sat den til salg.

- Det går fint med forretningen, jeg slutter totalt på toppen. Vi har enormt travlt, og vi kan mærke, at folk i stigende grad sender en hilsen med blomster, nu når man ikke kan mødes, som man plejer, siger hun.

- Og så er det vigtigt for mig, at vores arbejde er af god kvalitet. Her i forretningen udfordrer vi hele tiden os selv og hinanden. Derudover lægger vi vægt på god service, kunden er i centrum.

Tina Larsen
De seneste knap ni år har Mette Rogild-Olesen sat sit kreative præg på blomsterforretningen. Foto: Claus Søndberg

Når hun er så dedikeret, kan det måske undre, at Mette Rogild-Olesen nu sælger 74-årige Carla Blomster.

- Det handler om, at jeg gerne vil gå nye veje, og at jeg føler, at tiden er inde til at prøve noget nyt, siger hun.

- Jeg bruger meget tid på at planlægge indkøb, få varerne godt ud af huset osv. Det, synes jeg, er spændende, og derfor vil jeg gerne uddanne mig til logistik-økonom.

Et goddag til en ny uddannelse betyder bestemt ikke farvel til det kreative, hun holder så meget af.

- Fremover vil jeg dyrke det kreative som hobby, det har der ikke været så meget tid til, mens jeg har arbejdet her. For eksempel vil jeg rigtig gerne have tid til at sy igen, siger 32-årige Mette Rogild-Olsen, der også er uddannet skrædder og designer.

Indtil videre handler det dog om Carla Blomster, og noget af det, hun holder af, er at fordybe sig i buketter til bryllup eller begravelse.

Tina Larsen
Evighedsblomster hitter i øjeblikket. Foto: Claus Søndberg

- Det er meget personligt og skal matche det, kunden vil udtrykke. Det er buketter, der betyder meget i de vigtige situationer i livet, siger Mette Rogild-Olesen.

Carla Blomster har 10 ansatte, og der har allerede været interesse for at købe blomsterforretningen.

- Jeg håber, at nye ejere vil føre Carla-ånden videre - fortsætte det vi kan, og det vi står for, siger Mette Rogild-Olesen.

- Og selvfølgelig tage godt imod vores kunder, vi har en del, der har købt deres blomster her i rigtig mange år.

Du finder Carla Blomster i Sjællandsgade 40.

Tina Larsen
Det er forretningen her, der nu skal have ny ejer. Foto: Claus Søndberg
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...