Du kommer forbi flere af byens kunstværker - og du bestemmer selv hvornår

AALBORG: Har du lyst til en gåtur her i weekenden - men savner måske inspiration til, hvor du skal gå hen?

Så er Kunsten klar med en hjælpende hånd. Dels har museet sammensat to kunst-gåture, hvor du kommer forbi forskellige værker, når du bevæger dig rundt omkring i byen. Og dels har museet lavet et kort med værkerne, så du selv bestemmer, hvad du vil se, og hvor du går hen. Begge dele selvfølgelig lige når det passer dig.

Tina Larsen
Cimbrertyren er også et af byens kunstværker - og vel næsten også et vartegn. Foto: Victoria Skibsted

De to ruter bringer dig forbi nogle af de mest bemærkelsesværdige kunstværker, der findes i byen. Kunsten har lavet turene, så der er lidt for enhver smag. Nogle værker har du måske set før, men kender ikke historien bag? Andre vidste du måske ikke var kunstværker?

Nogle af værkerne er ikke altid tilgængelige, så vær opmærksom på åbningstider mm. inden du begiver dig afsted, lyder opfordringen fra Kunsten.

Tina Larsen
Her i Kildeparken møder du skulpturen De tre gratier, der er støbt i bronze efter en skulptur af den berømte billedhugger, Bertel Thorvaldsen. Foto: Victoria Skibsted

Udover kortet over de forskellige værker, så du selv kan planlægge din rute, finder du også tip til en gåtur på 3,5 km med start fra Kong Chr. Allé. Turen fører dig gennem centrum og via havnefronten mod østhavnen.

Og har du mod på endnu mere, giver Kunsten også inspiration til 7,5 km gåtur med start i Vestre Fjordpark, op gennem Hasseris, forbi Kunsten og igennem byen mod havnefronten og østhavnen.

Du kan læse mere om ruterne og de forskellige kunstværker her

Tina Larsen
Værket Reflection Frequencies kan opleves i forhallen i Musikkens Hus, hvor der er gratis adgang, skriver Kunsten på sin hjemmeside. Foto: Victoria Skibsted
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...