Festivalen indtager byen med et hav af grønne aktiviteter. Læs om nogle af dem her.

AALBORG: Det behøver ikke at være kedeligt at engagere sig en i god sag. I hvert fald ikke hvis det står til Grønt Aalborg, der er arrangøren bag Aalborg Bæredygtighedsfestival. Derfor er årets program spækket med god underholdning, når den grønne festival løber af stablen til efteråret for syvende gang i træk.

Der skal være noget for alle

Siden dens spæde start i 2013 er festivalen kun vokset for hvert år, der er gået, og i år er der mere ned nogensinde at give sig til. Hos Grønt Aalborg er det nemlig vigtigt, at der er noget for enhver smag til deres festival. De har lagt stor vægt på et bredt udbud af arrangementer med stor variation af indhold, som alle har det til fælles, at det er den grønne omstilling, der er i fokus.

- Overalt i byen afholdes der markeder, hvor man for eksempel kan købe brugt tøj, plader og byggematerialer eller produkter, der er lavet af genbrugsmaterialer. Også madelskerne vil kunne få stillet appetitten, når lokale restauranter og foodtrucks disker op med for eksempel økologiske og veganske lækkerier. Ugen igennem afholdes der desuden spændende foredrag med blandt andet politikere og lokale ildsjæle, fremgår det på Grøn Aalborgs hjemmeside.

Pauline Vink
Restaurant Rusk har udviklet en klimavenlig ret i anledning af Aalborg Bæredygtighedsfestival. Arkivfoto: Michael Koch

Spis dig mæt i grønne retter

Ingen festival uden en masse lækker mad, og til Aalborg Bæredygtighedsfestival er der lagt i gryden til et overdådigt udvalg af klimavenlig mad, til priser alle kan være med på. En god og billig mulighed for at spise sig mæt i grøn mad er ved at deltage i den multikulturelle buffet, der løber af stablen 12. september klokken 17.30 til 19 ved Grøn Scene på Honnørkajen. Her medbringer du blot mad, der svarer til, hvad du og eventuelt andre i dit følgeskab kan spise. Til gengæld giver det adgang til, at i frit kan forsyne jer i den store fælles buffet, som du deler med aalborgensere fra hele verden. Orker du ikke selv at svede i køkkenet, kan du kigge forbi 1000Fryd i Kattesundet, hvor der 13. september vil blive serveret et vegansk måltid. Her kan du også få dig en snak med et af stedets aktivister om, hvorfor de mener, at veganisme er vejen frem til en grønnere klode. Skal det være lidt finere, kan du kigge forbi gourmetrestauranten Rusk 11. september imellem klokken 17 og 23. Her kan du bestille bord hos dem og få en klimavenlig ret, der er designet specielt til lejligheden. I måltidet indgår blandt andet fisk og forskellige danske grøntsager, der alt sammen er råvarer med lav klimabelastning.

Pauline Vink
Lise Vandborg og Michael Christensen er vindere af TV2 Nybyggerne 2016. Arkivfoto: Michael Bygballe

Find inspiration til et grønnere liv

Hvis du har lyst til at slippe kreativiteten løs, kan du tage dine børn med til byg-selv workshop med Lise Vandborg og Michael Christensen, der er kendt fra TV2 programmet Nybyggerne. Her vil de ihærdige selvbyggere give tips og tricks til gør-det-selv projekter lavet af genbrugsmaterialer 14. september klokken 9-11 ved Grøn Scene, Honnørkajen.

En anden god mulighed for at få et nyt blik på noget, der måske allerede er gammelt og velkendt, kan være ved at tage en tur rundt i byen på den tohjulede med Cyklistforbundet. Her vil de tage dig med på en urban oplevelsestur via bagveje, genveje, omveje - ja faktisk bare alle andre veje end den letteste. Det er nemlig meningen, at du skal med på en visuel sanseudflugt og opleve Aalborg og Nørresundbys skjulte miljøer. Alt dette har til formål at give inspiration til grønne udflugtsmuligheder i storbyen. Cykeludflugten Byens Bagveje er 12. september ved Gabels Torv klokken 16.30 til 19.30.

Aalborg Bæredygtighedsfestival er fra 11. til 12. september - læs mere om festivalen og se hele programmet på www.bæredygtighedsfestival.dk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...