Sådan kan din frokost også komme til at se ud. Pressefoto.
Mad & Drikke

Er hjemmekontorets kantineordning blevet kedelig?

Nu er der kommet en ekstra mulighed for lidt variation

05. februar 2021 kl. 09:04
Opdateret kl. 13:20

AALBORG: Hjemmekontoret er en stor del af den dagligdagen for mange Aalborgensere, men kantineordningen halter en lille smule og det kan godt blive lidt kedeligt. Nu er der kommet en ny spiller på banen der kan hjælpe med den del. Selvom vi er i gang med at vaccinere, kan der stadig gå måneder, hvor man skal forvente, at skulle arbejde hjemme, og dermed selv finde på en frokostløsning.

Frokostfirmaet kan som de første og eneste i Danmark levere frokostordning direkte hjem til medarbejdere, det skriver de i en pressemeddelelse.

Hver søndag tilbereder og pakker en række af landets bedste restauranter og kantiner mad til medarbejder, der pga. Corona ikke kan spise i deres kantine, som de plejer.

I Aalborg kan du vælge mad fra Mamma Moss Café og Madhus, Majas Frokostkøkken og We Feat til blot 55 kr.

Frokostfirmaet har eksisteret siden 2010, og blev både i 2016 og 2017 tildelt Børsens Gazelle. Stifter Simon Bowal har tidligere erfaring med Madbutler og overtog i 2017 GoTipster, en platform der hjalp toprestauranter med at sælge take-away mad.

Tanken og erfaringen med at samarbejde med virksomheder, der kan levere måltider af høj kvalitet, til medarbejdere, der arbejder hjemme er dermed ikke ny hos Simon. Den blev bare pludselig meget relevant, da Corona pludselig vendte op og ned på de flestes arbejdsdag.

Frokosten er en tidsrøver der koster tid og penge

Nettet bugner af nemme frokost opskrifter på 15 minutter, men sandheden er, at frokost aldrig kun tager 15 minutter - desværre. Frokoster med opskrifter kræver planlægning, indkøb, tilberedning og oprydning. Det går fra at være et afbræk i arbejdsdagen til en forhindring, samt stopklods for produktiviteten.

- Vi har snakket med folk, som begyndte at spise alt fra fryse til frokostpizzaer, rugbrød med leverpostej og agurk eller mælk og havregryn til frokost alt for ofte, fordi det er nemme løsninger. Med tiden så springer de ganske enkelt frokosten over oftere og oftere.

Undersøgelser fra RockWool fra 2016 viste dengang, at hver tredje sprang frokosten over, til trods for, at det er beviseligt usundt at gøre. Den samme undersgøelse viste, at frokosten er det måltid, vi bruger mindst tid på.

Til gavn for både medarbejder og arbejdsgiver under corona

Virksomheder taber i dag millioner hver dag, på grund af manglende mulighed for børnepasning, og andre begrænsninger i forbindelse med at skulle arbejde hjemme.

- Frokost er bare ikke til at komme udenom. Hvis vi springer det over, kan det mærkes på produktiviteten, såvel som kvaliteten på vores arbejde. Og det er uanset hvad man arbejder med, siger Simon Bowal.

Frokostfirmaets mission er at gøre det nemt og attraktivt for arbejdsgivere, at tilbyde deres medarbejdere at spise god mad, til priser der matcher eller ofte er billigere end hvad en kantineordning koster. De samarbejder med kendte og anerkendte lokale restauranter og kantiner, for at sikre, at medarbejderne får leveret mad, der matcher eller overgår det de er vant til, til den samme pris eller tidligere end en typisk firmabetalt frokostordning.

Vi leder hele tiden efter flere samarbejdspartnere, så vi kan ekspandere og tilbyde vores service i flere byer.

Corona kan have været med til at fremtidssikre servicen

Vi kan kun håbe på, at vi snart slipper af med Corona, og kan vende tilbage til en normal arbejdsdag. Men Corona har åbnet manges øjne for fordelene ved at arbejde hjemme. Hvis ikke hver dag, så et par dage om ugen.

Vi tror på, at selv efter Corona, vil der være efterspørgsel på at få leveret madretter til frokost, til de medarbejder, der fortsætter med at arbejde hjemme.

Hvordan fungerer det?

Man bestiller sin mad på sin smartphone hver uge, og får maden leveret gratis om søndagen.

•Hver uge kan der vælges mellem 10 forskellige retter – heraf 5 vegetarretter - fra hver udbyder

•Hver ret vejer 500 gr.

•Engangsemballagen er skabt af 60% genanvendeligt plastik

•Maden kan opvarmes i både ovn og mikroovn

•55 kr. pr. måltid inkl. levering

•Minimumsbestilling er 2 måltider pr. uge

Frokostfirmaet leverer mad i København, Storkøbenhavn, Helsingør, Hillerød, Roskilde, Køge, Odense, Aarhus og Aalborg

Du kan bestille frokost med hjemmelevering her

Annonceret indhold

Nyeste