Fire projekter fra Aalborg med i kampen om Renoverprisen

AALBORG: Danmarks bedste renovering skal kåres, og fire renoveringsprojekter i Aalborg er i skarp kamp om at vinde den fornemme pris.

Blandt de indstillede projekter er renoveringen af en gammel fæstegård, der er blevet omdannet til ni moderne boliger i det grønne område Las Poulsens Have. Boligerne i de to gamle gårdlænger er opført med stråtag, træ- og teglfacader i original stil.

Renoveringen får dog kamp til stregen af Aalborgs første stay-boliger. Stay-boligerne står i modsætning til traditionelle ungdomsboliger, for her får de studerende nemlig lov til at blive boende, også selvom de får en kandidatgrad, bliver forældre og til sidst pensionister.

En anden mulig vinder af Renover prisen 2018 er renoveringen af The Old Yard på havnefronten i Aalborg. Her er den gamle maskinhal blevet omdannet til 21 eksklusive liebhaver-lejligheder. Sidst, men ikke mindst, er Magisterparken med i kampen om at blive Danmarks bedste renovering. Renoveringen af Magisterparken er en opgradering og omstrukturering af en typisk almennyttig boligbebyggelse med energirenovering, nye boligtyper og fællesarealer. Bygningen er både blevet renoveret udvendigt og indvendigt, hvor de 169 lejligheder er blevet lagt sammen til 120 anderledes og mere moderne lejlighedstyper.

RENOVER prisen kårer hvert år Danmarks bedste renoveringsprojekt. Udover æren af at kunne kalde sit projekt for Danmarks bedste renoveringsprojekt, modtager vinderen også en check på 100.000 kr.

- Det fantastiske ved Renover prisen er, at vi får lov til at se så mange og så forskellige renoveringer. Det er med til at sætte renovering på samfundets dagsorden og inspirere til endnu mere renovering, siger Lars Axelsen, adm. direktør i Grundejernes Investeringsfond, der sammen med Realdania står bag prisen. 

Det er sjette år i træk, at Renover prisen skal uddeles til et renoveringsprojekt i særklasse:

- Den eksisterende bygningsmasse repræsenterer store samfundsværdier - økonomisk, kulturelt og historisk. Derfor er det også virkelig positivt, når så mange af byggebranchens ildsjæle lægger deres faglig stolthed og innovationskraft i at renovere og ombygge huse, så de får nyt liv og bliver mere bæredygtige. Jeg ser meget frem til at følge med i, hvilke projekter der bliver nomineret til dette års Renover pris, siger Realdanias filantropidirektør, Anne Skovbro. 

I år er der indstillet 182 projekter til Renover prisen 2018. Nomineringsudvalget er i gang med at gennemgå alle de indstille projekter, og de nominerede projekter offentliggøres 18. juni. Vinderen kåres ved en prisfest i København i august 2018.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...