Iskra Orp er et flådefartøj, og det kan du læse mere om her

AALBORG: Nu er der ikke længe til, at sommerens største event rammer Aalborg: The Tall Ships Races med omkring 40 skibe i fjorden, forventet 750.000 gæster og masser af koncerter og aktiviteter.

Og som en ekstra appelsin i turbanen har et af de helt store skibe netop meldt sin ankomst. Endda et med en helt særlig historie, det er nemlig det polske flådefartøj Iskra Orp.

- Det er et klasse A skib, som vi glæder os meget til at få besøg af, siger Keld Rud Nielsen, der står i spidsen for en del af afviklingen af The Tall Ships Races.

- Vi byder selvfølgelig velkommen til store som små skibe, men når det er sagt, så er det klasse A skibene, den største publikumsinteresse samler sig omkring. Så det er dejligt, at vi får endnu et sådant skib med.

Vi har naturligvis tjekket skibets hjemmeside og kan fortælle, Iskra Orp har en permanent besætning på 24 samt 42 trainees. Hovedformålet er at træne kadetter fra det polske flådeakademi, og skibet har besøgt flere end 150 havne i 30 lande verden over.

Med nyheden om Iskra Orp følger også meldingen om, at to af de mindre, tilmeldte skibe Swan og Den Store Bjørn, har været nødt til at melde afbud.

The Tall Ships Races finder sted fra 4. august til 7. august, der er dog tyvstart allerede 3. august.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...