Cykel- og gangbro skal forbinde havnefronten med Stigsborg

AALBORG: Inden for nogle år vil du på ganske få minutter kunne komme mellem det centrale Aalborg og Stigsborg i Nørresundby. En ny bro skal nemlig binde de to bydele sammen.

Det er i hvert fald de planer, Aalborg Kommune og Stigsborg P/S netop har afsløret på et pressemøde i Musikkens Hus.

- Vores erfaringer med Kulturbroen viser, at en cykel- og gangbro binder bydelene tættere sammen og skaber endnu mere liv på begge havnefronter, samtidig med at cyklister og gående kan færdes trygt og afskærmet fra bilerne, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen fra Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Vild ide: Planer om ny bro over fjorden

Allerede sidste år melde Realdania ud, at man kontant ville støtte en forundersøgelse af potentialet i en ny bro. Og det er den forundersøgelse, der betyder, at der nu bliver sat gang i arbejdet.

Tanken med broen er, at det dels skal blive nemmere at komme over fjorden, men også at fællesskabet mellem bydelene skal styrkes.

Forbindelsen skal gå mellem Musikkens Plads og Stigsborgområdet og bliver sandsynligvis en oplukkelig drejebro på 550 meter med en stibrede på 6,5 meter, skriver kommunen.

Der bliver opholdsplatforme undervejs, så man kan nyde udsigten over vandet. Og i det hele taget er det tanken, at broen skal have en ikonisk arkitektur, sådan den også bliver et vartegn for byen.

Projektet forventes at koste omkring 400 millioner kroner. Kommunen vil bidrage med en fjerdedel, det samme gør Stigsborg P/S, mens resten af pengene skal komme fra fonde.

- Jeg synes, at det er positivt, at overliggeren er sat højt, og det kan blive en ideel løsning for Aalborg og Nørresundby. Forslaget viser, hvordan vi kan løse udfordringerne, så vi ikke generer skibstrafikken, og kan få et nyt ikon for byen, som peger ind i den grønne og bæredygtige omstilling, som vi arbejder målrettet for. Undersøgelsen er netop præsenteret for Magistraten, og nu skal vi i gang med at drøfte, om det er muligt at tage den spændende idé med i budgetlægningen, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...