Mads Kristensen har store drømme for sin virksomhed, indtil videre får han dog ikke løn og er flyttet hjem til sine forældre. Foto: Claus Søndberg
Mennesker

Et slattent pap-sugerør blev begyndelsen til Mads' eventyr

Og nu leverer han bæredygtige krus, bowls og æsker til en række restauranter, caféer og virksomheder i byen

27. februar 2022 kl. 20:00

AALBORG: Mon du har prøvet det? At stå med en lidt underlig smag i munden, når du har drukket med et papsugerør.

Så er du ikke alene. Faktisk blev mødet med netop et slattent sugerør startskuddet til et iværksættereventyr, der begyndte for to år siden. Dengang stiftede Mads Kristensen nemlig GS Supply, der leverer bæredygtige krus, bowls, poser og meget andet til en række værtshuse, caféer og restauranter her i byen.

En række caféer og virksomheder får lavet custommade emballage - og eksempelvis kopper - hos virksomheden. Foto: Claus Søndberg

- Hele idéen til virksomheden startede egentlig med, at en kammerat og jeg var træt af de sugerør, man kunne få, og dengang var vi nok lidt på forkant med, at mange nu går og bliver irriterede på papsugerør, siger han.

- Vi ville i stedet lave et af ris og planteekstrakt. Men det gik virkelig dårligt, så det kunne vi ikke sælge.

Men bare rolig, fortællingen om sugerøret slutter ikke her, for nye idéer er opstået. Først ser vi dog nærmere på selve iværksætteriet.

Mads Kristensen var egentlig i gang med at læse jura i Aarhus, da idéen om at sælge bæredygtigt emballage blev født. Ret hurtigt fik han fat i gode forhandlere, og Mads Kristensen fortæller, at blandt andre Isværftet, Caspars, Baco, Café Vi2 og Guf og Kugler er blandt kunderne i dag.

- Vi leverer totalløsninger, hvor målet er, at man kan købe alt andet end fødevarer til sit firma hos os.

I alt er der seks ansatte i virksomheden i dag, på sigt er drømmen at nå 200 og vokse ud over landets grænser. Foto: Claus Søndberg

I første omgang er målet at designe bowls og sugerør selv, og så gøre en forretning ud af, at eksempelvis krus bliver custommade med firmaets logoer på. Det er hårdt arbejde, og trods stigende omsætning, er der stadig røde tal på bundlinjen.

- Vi er godt i gang, men der er mange bump på vejen, når man kaster sig ud i iværksætteri. Men jeg har holdningen, at jo flere udfordringer man møder, jo bedre bliver man til at håndtere dem næste gang, de dukker op, siger han.

- I GS Supply har vi for eksempel skullet lære om indkøb, logistik og økonomi helt fra bunden.

I dag er der seks fuldtidsansatte i virksomheden - og de fem får løn.

- Jeg er selv flyttet hjem til min mor og far igen, og jeg har ikke fået løn endnu, siger 23-årige Mads Kristensen om sin virksomhed, som han har store forventninger til.

- Drømmen er 200 ansatte og at nå ud over landets grænser, vi er allerede godt på vej i Sverige og Tyskland, siger han. Men det skal ske i det rigtige tempo, så både medarbejdere og firma kan følge med.

- God kundekontakt og tilgængelighed er vigtig for os. Vi vil skille os ud med kvalitet, service og gode priser. Og så vil vi især være stærke på de specialdesignede produkter.

Det bringer os tilbage til sugerøret.

- Næste skridt er at knække koden til produktion af et nyt sugerør. Vi pønser på nye idéer, der skal erstatte pap, og vores test tegner rigtig godt, så jeg tror på, det lykkes for os, siger han.

- Men jeg vil helst ikke gå mere i detaljer lige nu, da det er en forretningshemmelighed, præcis hvad vi gør.

Bæredygtige materialer er et must hos GS Supply. Foto: Claus Søndberg

Indtil videre holder Mads Kristensen skarpt fokus på at videreudvikle firmaet, og samtidig er det vigtigt for ham, at fortællingen om GS Supply måske kan inspirere andre til at forfølge drømmen - også selv om der ikke lige er en ekstra seng og gratis mad i nærheden.

- Man skal have sit bagland i orden og man skal sikre sig, at forretningsplanen holder, siger han.

- Og så skal man være klar over, at der altid kommer flere bump og udgifter, end man lige forventer.

Selv er Mads Kristensen godt tilfreds med sit iværksættereventyr.

- I dag er vi der, hvor jeg håbede, vi ville være efter to år.

Annonceret indhold

Nyeste