Smykkedesigner Anne Brauner elsker at bo og arbejde i Nordens Paris. Mød hende her

AALBORG: Smykkedesigner Anne Brauner er født og opvokset i Hadsund, men hun har boet i Aalborg siden 2006. Hun har stor succes med sit eget smykkefirma, og hun forbereder lige nu en ekspansion ind på det svenske marked. Hun har designet og solgt halskæder til fordel for LykkeLiga og har på nuværende tidspunkt tjent 42.000 kroner til dem. Anne Brauner er 36 år og bor i Gl. Hasseris med kæresten Kåre og parrets otteårige datter Sofia

Hvis jeg siger Aalborg, hvad får det så dig til at tænke på?

Jeg tænker på en skøn by, der opfylder alle mine behov. Byen har en puls og atmosfære i særklasse, masser af attraktioner og ikke mindst et lækkert shopping-miljø. Jeg elsker caféerne, de hyggelige gader og den varme, folk møder hinanden med. Jeg kan virkelig mærke indeni, hvor meget Aalborg betyder for mig, når jeg er på forretningsrejser. Storbyer kan være fascinerende, men aldrig et sted hvor jeg kunne slå mig ned. Aalborg er byen, hvor jeg skal blive gammel.

Hvilke steder betyder noget særligt for dig i Aalborg?

Når jeg skal slappe af, tager jeg cyklen ned til lystbåd-havnen, og følger ruten ud til friluftsbadet og videre til den nye havnefront. Jeg synes, det er et smukt område på en god sommerdag. Aalborg byder på masser af skønne områder, som for eksempel Sukkertoppen i Møllepakken, hvor der er flot udsigt over byen. Jeg er også stor fan af Salling Rooftop, hvor de skønne omgivelser kombineres med masser af liv.

Susanne Justsen
Anne Brauner har designet smykker, som sælges til fordel for Lykkeliga. Foto: Kim Dahl Hansen

Hvilke personer i Aalborg betyder noget for dig?

Min datter og min kæreste betyder selvfølgelig alt for mig. Kåre er også selvstændig, og uden hans hjælp havde det været svært. Det er ikke min stærke side at have styr på webshop, markedsføring, logistik og regnskab. Her har hans netværk hjulpet mig, og jeg kan koncentrere mig om det, jeg er god til.

Jeg har en del personer, som betyder noget for mig, og som har en speciel plads i mit hjerte både professionelt og privat. Jeg er god til at pleje min vennekreds, besøge familierelationer, og min kat Viggo skal da også nævnes.

Du har drevet forretning i et halvt års tid. Hvordan er det at være smykkedesigner i Aalborg?

Det er lidt underligt at blive genkendt på gaden som smykkedesigner, da folk har set mig i videoreklamer på Facebook. Det skal jeg lige vænne mig til. Aalborg er stedet hvor jeg startede AnneBrauner (smykkefirmaet, red.), de første kunder købte smykkerne og netværket begyndte. Byen lagde grundstenen til virksomheden, og det er jeg dybt taknemmelig for.

Nu køber folk smykkerne i hele landet, og mange kunder kommer igen og skriver positive kommentarer på Trustpilot. Det er jeg virkelig ydmyg over, men også stolt over at kunne bidrage med en glæde i et smykke.

Jeg har også en svensk webshop parat til at blive lanceret. Det er lidt sjovt at tænke på at det hele startede her i Aalborg for et halvt år siden.

Susanne Justsen
- Aalborg er byen, hvor jeg skal blive gammel, fastslår Anne Brauner. Foto: Kim Dahl Hansen

Du har designet et velgørenhedssmykke, som sælges til fordel for Lykkeliga. Hvorfor har du valgt at støtte Lykkeliga?

Jeg har altid doneret små beløb som privatperson til velgørenhed. Jeg fik muligheden for at designe et velgørenhedssmykke til Lykkeliga igennem mit netværk med Ladies Circle. Jeg var slet ikke i tvivl om mit ja til at designe et smykke og donere penge til Lykkeliga, da min kæreste og jeg har mistet to drenge halvvejs i begge graviditeter. Vores datter Sofia er ”3. gang lykkens gang”, hun er født alt for tidligt i uge 26. De følelser og det man er igennem med et barn født så tidligt, er mange af de samme følelser og bekymringer, som man har med et barn, der er født udviklingshæmmet.

Jeg synes, at Lykkeliga gør et fantastisk stykke arbejde for udviklingshæmmede børn. Den sag vil jeg hjerteligt gerne støtte op om. For at gå all in har jeg valgt at give 150 kroner pr. solgt smykke, og indtil videre har jeg doneret 42.000 kroner på salget af halskæden ”AnneBrauner Every Hearts Counts”. Det er jeg utrolig stolt og rørt over.

Jeg har derfor valgt at designe et par øreringe og et armbånd, som jeg har på tegnebrættet i en ny donation til dem, som kommer til at passe sammen med halskæden.

Hvis du kan forme fremtiden efter dit eget hoved, hvordan ser den så ud?

Jeg har mange drømme med AnneBrauner-brandet. Navnet har jeg fået varemærke-registreret i EU, så en stor drøm er at få skabt et kendt smykkebrand, som rækker ud over Danmarks grænser. Det skal foregå i et tempo, hvor jeg stadig føler kontrol over virksomheden. Jeg har ingen planer om at flytte fra Nordens Paris, selvom jeg måske kan være så heldig, at smykkerne en dag sælges i Paris. Et smykke bliver ikke smukkere af at være designet i Paris.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...