De flotte, store blomsterdekorationer i byen klarer tørken

AALBORG: Selv om solen bager dagen lang og regnen har holdt sig væk i månedsvis klarer de flotte kommunale blomster-dekorationer i Aalborg og Nørresundby sig flot uden daglig vanding. Forklaringen er ligetil: I hver blomsterkumme er der en indsats med et selv-vandingskar i bunden.

Det fortæller gartner Thorkild O. Christensen fra Aalborg Kommune.

- Med vandingskarret kan vi nøjes med at vande én gang om ugen. Vi fylder karret med vand, og vi vander også lidt øverst i dekorationen, fordi planterne ikke selv kan suge vandet helt op i toppen, fortæller Thorkild O. Christensen.

Han tilføjer, at der også er mindre kummer med blomster. De er ikke forsynet med selv-vandingskar og får derfor besøg af vandvognen to gange om ugen.

Faktisk bliver blomsterdekorationerne også vandet selv om det regner.

- Mange undrer sig over at vi vander i regnvejr. Men de mange blomster i kummerne danner en paraply, som forhindrer vandet i at nå ned til den spagnum, blomsterne er pantet i. Derfor er vi nødt til at vande, fortæller Thorkild O. Christensen.

Han tilføjer, at vandingen af blomsterkummerne kun er en del pasningen.

- Halvdelen af tiden bruger vi på at fjerne visne blade og udskifteplanter. Nogle af kummerne skal også jævnligt have nye planter og genopbygges. På Nytorv og Boulevarden bliver der stort set hver eneste weekend begået hærværk mod blomsterkummerne, fortæller gartneren.

Der er 60 af de store blomsterkummer og 90 af de mindre.

I samtlige kummer er der denne sommer blomster i gule og orange farver. Det er ikke tilfældigt. Thorkild O. Christensen har et år i forvejen besluttet sig for sommerens farvetema.

- Farvetemaet skifter hvert år, og er der bestemte begivenheder i byen, forsøger vi at få farverne på blomsterne til at passe til begivenheden. Eksempelvis havde vi sidste år det store Landsstævne. Her havde vi blomster i farverne rød, hvid og blå, som passede til landsstævnets logo, fortæller Thorkild O. Christensen.

Blomsterkummerne skiftes fire gange om året, så de matcher de fire årstider. De nuværende med blomster skiftes omkring 1. oktober. Her vil lyngen blive brugt, måske kombineret med kålplanter. Senere kommer gran og fyr, når vi nærmer os vinterperioden.

Alle dekorationerne bliver produceret i et drivhus i Sulsted. Planterne bliver købt. Forinden har Thorkild O. Christensen lavet en plan. Det sker et år i forvejen af hensyn til bestilling af planter.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...