Aalborg Bibliotekerne er klar med tip til dig, der er ny studerende

AALBORG: Lige om lidt starter tusindvis af mennesker et nyt livskapitel og tager hul på tilværelsen som studerende.

Studietiden kan både være skræmmende, benhård og frustrerende, samtidig med at det er nogle af de mest fantastiske og formative år i dit liv.

Her anbefaler Aalborg Bibliotekerne fem bøger, der kan hjælpe til en sublim studietid. God arbejdslyst og god fornøjelse til alle de nye studerende.

Aalborg Bibliotekerne
PR-foto

Meyers når du flytter hjemmefra

Denne kogebog fra Meyers køkken præsenterer opskrifter på sund, lækker og nærende kost til alle dagens måltider.

Alt sammen med råvarer, du kan anskaffe på et stramt SU-budget. Halvdelen af retterne i bogen er vegetariske, og der bliver lagt vægt på at mindske madspild mest muligt. Så kogebogen er også aktuel for den klimabevidste studerende.

Du kan finde den på biblioteket eller ved at trykke her:

Hjemmefra: sådan får du succes med dit nye liv!

En god basisbog til dig, der skal flytte hjemmefra for første gang.

Karin og Kristine Hede giver gode råd til alt fra lejekontrakter og banklån over billige fritidsaktiviteter, og til hvordan man kan opdyrke nye sociale netværk i en fremmed by.

Bogen er illustreret af Niels Roland og kan også læses af forældre med redefraflyvende børn.

Du kan finde den på biblioteket eller ved at trykke her:

Aalborg Bibliotekerne
PR-foto

Den lille bog om din privatøkonomi

For mange betyder det at flytte hjemmefra også, at man for første gang i livet skal ud og administrere sin egen privatøkonomi. Det er ikke alle, der er lige gode til det. Til dem kan vi anbefale Den lille bog om din privatøkonomi.

Forfatterne Michael Møller og Niels Christian Nielsen er begge professorer på CBS, og de hjælper dig til at forstå din privatøkonomi bedre baseret på, hvilken personlighedstype du er.

Bogen kræver lidt selvindsigt, men til gengæld får du gennemgået emner som lån og studielån, pensionsopsparing, velgørenhed og meget mere i et letforståeligt sprog. Så kan du forhåbentlig komme godt gennem studietiden med skindet på næsen.

Du kan finde den på biblioteket eller ved at trykke her:

TagTomat: vejen til grønne fællesskaber i byen

Mange nye studerende vælger at bo i lejlighed, studiebolig eller bofællesskab inde i byen, og her er traditionelt ikke meget plads til grønne fingre og gulerødder.

Det tager TagTomat op og giver inspiration til grønne fællesskaber med beskrivelser og billeder af, hvordan man kan dyrke naturen og haven, selvom man bor i en betonjungle.

Du kan finde den på biblioteket eller ved at trykke her:

Gå Glip

Som ny studerende er der mange nye indtryk, bekendtskaber og ting at forholde sig til.

Du skal matche dine ambitioner på studiet, have et rigt socialliv, træne til Fjordmarathon, leve bæredygtigt, spise sundt og se godt ud på Instagram, samtidig med at du skal se den der serie på Netflix, pleje familierelationer og sy det perfekte karnevalskostume.

For dig, der kan genkende dette billede, kan det være en god idé at kigge i Svend Brinkmanns ”Gå Glip”, hvor han argumenterer for fordelene ved at begrænse sig, skære ned og skrue ned.

Du kan finde den på biblioteket eller ved at trykke her:

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...