Sofus og Chica kommer forbi Aalborg Zoo på lørdag og inspirerer til et anderledes læseforløb for børn

AALBORG: Har dit barn problemer med at lære at læse? Eller elsker du bare søde hunde? Så kan du slå vejen forbi Aalborg Zoo på lørdag.

Sofus, en Golden retriever på to et halvt år, er Aalborgs selvstændige læsehund. Han holder normalt til på Kunsten, når der skal læses sammen med børnene, men han er naturligvis ikke alene afsted. Bag ham følger ejeren Nevin Cöhoman, som hurtigt opdagede sin hunds potentiale, der fik hende til at tage kontakt til Foreningen Læsehunde.

Camilla Gammelgaard
Nevin opdagede hurtigt sin hunds potentiale. Foto: Privat

Nevin Cöhoman kan nemlig se mange fordele ved at lade børn læse med hunde.

- Hunde har nogle fantastiske evner til at øge læselysten hos børnene, indgyde ro under læsning og skabe god basis for læring. Hunde retter ikke og dømmer ikke. Bagom alt det her er der også undersøgelser, som viser, at samværet med hunde udløser gavnlige hormoner og nedsætter stress, fortæller hun.

Camilla Gammelgaard
Du kan både møde Sofus og Chica i Aalborg Zoo på lørdag. Foto: Privat

Tidligere læste makkerparret på Aalborg Bibliotekerne, men de har sidenhen lavet en aftale med Kunsten. Og nu er det så Aalborg Zoo, der får fint besøg næste gang. Her kan man faktisk møde to læsehunde, for Chica og ejeren Hanne fra Frederikshavn kommer også forbi. Målet er at komme i kontakt med børn og forældre og fortælle dem om foreningen, samt hvordan hunde kan hjælpe børn med læsevanskeligheder.

Du kan møde de pelsede hjælpelærere i Aalborg Zoo på lørdag den 19. maj imellem klokken 11-14.

Camilla Gammelgaard
Sofus er Aalborgs læsehund, og du kan normalt møde ham på Kunsten, hvor han læser med børn. Foto: Privat
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...