Rocken rykker ind ved Gaden med to passionerede iværksættere ved roret

AALBORG: Efter lang tid med lockdown er det endelig blevet til officiel åbning af Rocken - byens nye natklub.

Bag Rocken, som har adresse i de lokaler, der tidligere husede Musikkælderen, står Daniel Lehmann og Andreas Nørgaard, som begge har bevæget sig meget i byens rock og metal-miljø og nu springer ud i at starte eget sted.

- Vi vil gerne sørge for, at folk føler, at Aalborg er et fedt sted, hvis man er til rock og metal. Det er som om, at alle steder i Jomfru Ane Gade har samme pop-playliste og drinkskort. Det vil vi gerne ud over, så vi differentierer os på musikken og drinks, som får seks cl spiritus i stedet for fire.

- Det er mere rock'n'roll, at man får mere for pengene, konstaterer de to iværksættere med et smil.

Katrine Brix
Iværksætterne bor begge i Aalborg og er med egne ord hinandens modsætninger, hvilket fungerer rigtig godt. Foto: Henrik Louis

De helt rigtige rammer til rockfesten

Man er da heller ikke i tvivl om, hvad det bærende tema er, når man træder ind på natklubben.

I den store bardisk i metal er der indgravede, oplyste kors. Som vægpynt er der både gamle bandplakater, indrammede billeder af rocklegender og malerier af album-covers, som Andreas Nørgaard og en anden medarbejder selv har kreeret.

Katrine Brix
På væggen bag Andreas Nørgaard ses et udsnit af en medarbejders kreative arbejde i backstagerummet. Foto: Henrik Louis

Dertil er der DJ-pulten, døbt "Slayer-pulten", de sorte samt røde overflader og ikke mindst det lille hyggelige barhjørne ved indgangen, hvor du i "Lemmy-bar" kan få billige drinks med rom og cola i rockstjernens ånd - ind i mellem serveret af en Lemmy-lignende fyr, der fuldender temaet.

Genbrug og godt samarbejde

I processen med at restaurere lokalet og skabe den helt rigtige stemning, har de to ejere generelt lagt en stor portion tid og energi for at bruge så få ressourcer som muligt.

- Vi har nok brugt 100 timer om ugen på det hver især. Eksempelvis har vi selv fået bygget DJ-pulten, og ombetrukket stolene som vi har fået fra Pigen og Trompeten.

- I samarbejde med Rekom fik vi også fat i guitaren, som har siddet i indgangen til den gamle Rock Café. Den brugte vi et par uger på at restaurere.

Katrine Brix
- Vi går meget op i at spille alsidigt indenfor rock og metal-genren. Vi holder os meget til undergrundsgenren, som ikke findes andre steder i Jomfru Ane Gade. Det er blandt andet Slayer, Motorhead og Jimmi Hendrix, fortæller Daniel Lehmann. Foto: Henrik Louis

Det er ikke helt tilfældigt, at guitaren fra Rock Caféen skulle hentes ind. Rocken repræsenterer nemlig netop caféen, ligesom den repræsenterer Rock Nielsen, som lukkede nogle år tilbage og efterlod et tomrum i rock- og metalmiljøet.

Som en hyldest til de to steder har Andreas Nørgaard og Daniel Lehmann valgt at lave et par båse på klubben, der refererer til de to barer.

Katrine Brix
Der er allerede en dialog med byens øvrige "rock-arenaer" om at lave et samarbejde, hvor man for eksempel laver en forfest det ene sted og efterfest det andet sted. Foto: Henrik Louis

Altid noget ekstra

Efter planen skal Rocken holde åbent hver lørdag med fri entré, hvor der altid vil være et nyt tema. Derudover vil der være livemusik en gang om måneden.

- Vi vil gerne tilbyde noget ekstra, såsom koncerter, karaoke osv. Det er vigtigt for os, at gæsterne har et godt minde tilbage, som ikke bare er hovedpine, når de vågner næste morgen.

Det officielle startskud for klubben lyder den 3. september, hvor der er stor åbningsfest med forskellige DJ's bag pulten, konkurrencer, drikkevarer og snacks. Dørene står åbne for alle fra klokken 20 og festen fortsætter om lørdagen.

Bemærk: Du skal fremvise gyldigt coronapas for at deltage i arrangementet.

Katrine Brix
Det er også muligt at booke Rocken til private fester. Foto: Henrik Louis

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...