Se hvordan det storstilede kunstprojekt skrider frem

AALBORG: Kunsthal Spritten åbner i 2024, men allerede nu kan du få et sneak peek ind i den ikoniske spritfabrik.

Det sker, når Kunsthal Spritten slår dørene op nogle få dage i forbindelse med The Tall Ships Races.

Fra 4. august til 7. august vil du hver dage mellem klokken 11 og 17 kunne tage et kig indenfor i den store kedelhal.

Aalborgs spritfabrik var i over 140 år base for produktionen af de klassiske akvavitter, men kedelhallen er i øjeblikket ved at blive transformeret til fremtidens kunsthal med fokus på digital kunst og kultur.

Du kan se værker af den verdensberømte belgiske kunstner David Claerbout og de skandinaviske talenter Arvida Byström og Ida Lissner

Der er en sanselig og drømmende rejse gennem den historiske kedelhal, hvor de tre kunstnere i hver deres billedsprog udfolder de digitale teknologiers kunstneriske muligheder.

David Claerbout skaber filmiske tableau'er, hvor man har oplevelsen af at komme helt tæt på andre mennesker. Men scenerne er alle digitalt konstruerede, og kunstneren spejler i stedet vores menneskelige længsel efter forbindelse og nærvær.

Arvida Byström og Ida Lissner flytter baren for nye, digitale kunstformer. Arvida Byström har indtaget internettet med sine performance-baserede fotografier og film. Ida Lissners skaber bjergtagende smukke, koral-lignende landskaber. Først ved nærmere eftersyn opdager beskueren,at landskabet er computerskabt som en erstatning for vores virkelige natur.

Du kan læse mere om forvandlingen af kedelhallen på Spritten på hjemmesiden www.kunsthalspritten.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...