Biffen sælger ud af 28 års filmhistorie - flere end 1000 plakater til salg

AALBORG: Hvor mange der nøjagtig er, har Karin Fast endnu ikke fuldt overblik over. Men i hvert fald på den gode side af 1000.

- De ligger rullet sammen, og vi har lige nu travlt med at pakke dem alle ud. Faktisk er jeg lidt i tvivl, om vi overhovedet når at blive færdige, siger den daglige leder af biografen i Nordkraft.

Det er nemlig intet mindre end 28 års filmhistorie, der kommer til salg, når Biffen på lørdag 2. december og lørdag 9. december sælger ud af deres enorme samling af plakater.

Pladsen i biografen er blevet for trang til den stadigt voksende samling, og derfor må de mange ruller nu finde nye hjem.

- Det bliver noget af en skattejagt, man kan komme på, fastslår Karin Fast og tilføjer, at ingen har det fulde overblik over, hvad samlingen rummer.

Men plakaterne fra Kieslowskis trilogi Rød, Hvid og Blå fra midten af 1990’erne, er hun da kommet forbi. Lige som en samling af plakater fra den hedengangne NatFilm Festivalen. Og mon ikke, der også er både Betty Blue og Blues Brothers imellem, gætter hun.

- Det er et miks af kendte og ukendte plakater, vi har sat de bedste til salg, og man kan sagtens gøre nogle kup, lover hun.

Plakaterne kommer til at koste fra 20 kr. og op. Hovedparten mellem 20 og 50 kr., mens enkelte af de mest populære vil være dyrere.

- Der er helt sikkert guldkort imellem, men hovedproblemet for os har været, hvordan vi skal vise dem frem. Det dur ikke at have mange mennesker til at stå at bladre igennem dem, det kan de gamle plakater ikke holde til.

Derfor er alle billederne blevet affotograferet, og der er lavet små kataloger, så man kan vælge, før personalet hjælper med at finde plakaterne frem.

- Jeg forventer, at det bliver et trækplaster. Særligt, fordi der lørdag også er marked i Nordkraft, siger hun.

Plakatsalget finder sted ved Biffens indgang i Teatersmøgen i Nordkraft - begge dage åbner det kl. 11 og strækker sig til kl. 14.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...